Evolution nyhetsbrev

Nu går vi in i årets slutspurt och snart får vi alla förhoppningsvis en liten välförtjänt julledighet. Mycket har hänt under året, både för oss och för alla Evolution-användare ute i vårt avlånga land – inte minst med det val som du och alla kollegor har kämpat med!

Sokigo har under detta år haft flera spännande releaser som exempelvis nya och förbättrade Office Add-In 2 med möjligheten att hämta och spara ned dokument direkt från Microsoft Office till Evolution. Vi har också välkomnat Evolution Minut med färdigpaketerade e-tjänster och den nya webbklienten Evolution webb som är anpassad till ett flertal användare för att ta del av information.

Just nu pågår arbetet med att leverera uppgraderingar av den senast släppta versionen av Evolution, version 2.27. Vi kan bara konstatera att leveransschemat är sprängfullt en tid framöver vilket tyder på många aktiva kunder och samarbeten där ute – superkul tycker vi!

Evolution databasoptimering

Många av våra kunder har sin databas installerad lokalt och äger själva underhållet av databasen. Vill du och din organisation begränsa tiden ni lägger ner på underhållsarbete och samtidigt upprätthålla en hög prestanda? Nu erbjuder Sokigo en översyn i form av ett engångsjobb där vi optimerar databasen och sätter upp schemalagda jobb i SQL Server Agent. Schemalagda jobb kan exempelvis sättas upp att köras en gång i veckan utanför produktionstid.

Om Evolution går långsamt behöver det inte bero på databasen, det kan exempelvis bero på servrarnas prestanda eller nätverksuppkoppling. Detta arbete utesluter att det är databasen som sänker hastigheten av Evolution och förhindrar att databasens prestanda degraderas över tid.

För mer information kontakta din kundansvarige.

Publicerade mappar på internwebben i Västervik

Ordning och reda gör vardagen enklare – i Västervik besparas många användares tid när de slipper leta efter rätt dokument bland gamla kopior.

Västerviks kommun har lagt ner ett stort arbete i samband med byggandet av sitt nya intranät och har med hjälp av Evolutions mappstruktur och publiceringsmodulen Evolution Document Web byggt upp hela sin struktur med publicerade mappar på internwebben.

Idag finns hela intranätets struktur återspeglad i mappstrukturen och varje sida på intranätet som ska kompletteras med dokumentation har en egen publiceringsmapp. Användaren behöver således bara dra dokumentet till publiceringsmappen för att det ska bli synligt på mappens tillhörande intranätssida. Dessutom är det möjligt att redigera dokumenten direkt i publiceringsmappen.

Det tog ett tag att hitta formerna för projektet som var ett samarbete mellan kommunikationsavdelningen och kansliet, men när kursen väl var lagd gick arbetet relativt smidigt. Allt som allt tog projektet cirka sex månader, inklusive tester och en del utveckling som skulle genomföras av Sokigo och intranätsleverantören, berättar Johan Hägglund, kommunsekreterare på Västerviks kommun.

Läs hela artikeln med Västerviks kommun på vår hemsida!

För mer information om hur Evolutions mappstruktur kan användas eller hur modulen Evolution Document Web kan användas för att publicera mappar på webben, kontakta din kundansvarig.

Önskar du få inspiration av hur Västerviks kommun har byggt upp sitt intranät kring mappstrukturen är du välkommen att vända dig till Johan Hägglund.

Evolution Minut – sista chansen att ta del av vårt kampanjerbjudande!

Som vi skrivit om i tidigare utskick har vi en kampanj för de fem första kunderna som beställer Evolution Minut. Det innebär att införandekostanden halveras om beställningen sker innan 2022-12-31. Passa på att beställa innan det är för sent!

Läs mer om modulen på vår hemsida eller kontakta Douglas Malmberg om du är intresserad och vill veta mer.

Nya kunder under 2022

Vi vill passa på att välkomna alla nya kunder till Evolution-familjen. Det är med glädje vi kan berätta att hela tio nya organisationer under året har valt Evolution som sitt nya dokument- och ärendehanteringssystem.

Varmt välkomna Åstorp, Mora, Orsa, Älvdalen, Karlshamn, Ale, Eslöv, Cura Individutveckling, Lidingö och Varberg – vi ser fram emot ett långt och lyckat samarbete!

Kundnätverket

Är du intresserade av att engagera dig i Evolutions kundnätverk? Då kan du kontakta Maria Sundén! Det finns även en Facebooksida för medlemmarna i användarnätverket, gruppen heter Evolution – nationellt nätverk (dokument- och ärendehantering).

Kundservice

Under julen är kundservice tillgänglig som vanligt mellan 8:00–17:00 på vardagar – kontakta oss på telefon 0771-60 60 70 eller via e-post.

Personalförändringar

Vi fortsätter växa och har precis förstärkt vårt kundserviceteam med en till produktspecialist för Evolution. I januari får vi ytterligare tillskott i form av en kundansvarig projektledare samtidigt som Rashed Davodi kommer att gå vidare med nya utmaningar och axla rollen som affärsansvarig för Evolution tillsammans med Johan Ekelund.

God jul och ett riktigt gott nytt år!

Slutligen vill vi tacka både gamla och nya kunder för ett mycket bra samarbete detta år med många spännande projekt, nya införanden och kundförvaltningsuppdrag. Utan våra användares engagemang och vilja att utvecklas och förbättras skulle Evolution inte vara där vi är idag. Tack för att du är med och driver oss framåt!

Vi vill önska dig God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Hälsningar från hela Evolution-teamet