Eventuell driftstörning hittar du här


Driftsmeddelande

Här informerar vi om planerade driftsstörningar och avbrott. Vill du få ytterligare information kontakta Sokigo kundservice.

 

Historik

Fortsatt driftstörning hos Lantmäteriet 12 maj

2022-05-12 11:00 På grund av fortsatta tekniska problem hos Lantmäteriet fungerar ej aviseringar för FB FIR. I dagsläget berörs endast daglig avisering, men om problemet kvarstår över helgen kan detta påverka alla som använder FB FIR. Se Lantmäteriets pressmeddelande här

Tillgängligheten för externa tjänster (Direktåtkomst- och Visningstjänster) är fortsatt osäker. Just nu fungerar tjänsterna men Lantmäteriet kan inte garantera att dessa inte kommer påverkas igen. De produkter som kan beröras av detta är FB, CSM, ISM och TopoDirekt.

Driftstörning hos Lantmäteriet 11 maj

2022-05-11 09:30 – Just nu har Lantmäteriet tekniska problem som innebär att de inte kan garantera tillgängligheten för externa tjänster (Direktåtkomst– och Visningstjänster). De produkter som kan beröras av detta är FB, CSM, ISM och TopoDirekt. Lantmäteriet arbetar på att lösa problemet.

Planerat servicefönster 5 april

Tisdag 5/4 kl 17:00 till 6/4 7:00 genomförs ett större underhåll av AddSpatial.
Sokigo håller på att flytta sin serverpark till ett nytt datacenter och nu har det blivit dags att flytta servrarna som används av AddSpatial. Vi gör detta för att få en stabilare drift men även för att bättre kunna möta de prestandakrav som våra användare förväntar sig av våra tjänster.
Förutom AddSpatial påverkas även andra system som bygger på AddSpatial, så som AddSpatial Maps, KartSmart, ProLocate, TimberTrack, ForestPlan samt Fastighet & Avtal. Dessa system kommer inte vara tillgängliga under servicefönstret.

Planerat servicefönster 23 mars

Onsdag 23/3 kl 20:00 genomförs ett kortare underhåll av AddSpatial.
Detta är ett första steg i att byta till en ny driftplattform för att öka stabilitet och prestanda. Förutom AddSpatial påverkas även andra system som bygger på AddSpatial, så som AddSpatial Maps, KartSmart, ProLocate, TimberTrack, ForestPlan samt Fastighet & Avtal. Dessa system kommer inte vara tillgängliga under servicefönstret.

Driftstörning Södertörn 9 mars

2022-03-09 11:00 – Driftstörning gällande Södertörn. Problem med inloggning och uppstart av virtuella klienter
Estimerad lösningstid: 14.30
Uppdatering 15:30 – Driftstörningen har åtgärdats och funktion har återställts till tjänsterna.