Aktuell information för dig som jobbar med FB

I början av maj släpptes FB 7.12 och många har redan hunnit uppgradera till den nya versionen. Viktigt att notera är att denna version är obligatorisk för alla och krävs för att fortsatt kunna avisera Skatteverksdata efter 29 maj samt Lantmäteridata från 1 oktober 2024. 

FB 7.12 innehåller många nyheter för dig som är systemansvarig för FB. Bland annat har administrationen av FB förenklats genom att vi flyttat de viktigaste funktionerna kring jobbhantering och dataladdning till hjälpprogrammet FB Admin.

Gå kurs och uppdatera dina FB-kunskaper!

Vi erbjuder kurstillfällen innan sommaren för att du som systemansvarig ska få chans att uppdatera dig kring nyheterna i hjälpprogrammen. Efter sommaren finns även möjlighet att gå en 2-dagars grundkurs för dig som inte tidigare har deltagit på någon av våra kurser för FB-systemansvariga.

FB Hjälpprogram

Webbkursen pågår i 3 timmar och riktar sig till dig som har uppgraderat till FB 7.12 och vill uppdatera dina kunskaper om de viktigaste momenten. Det är önskvärt att du gått kursen FB System tidigare, men inget krav.

Datum:
28 maj kl. 9:00-12:00
12 juni kl. 9:00-12:00

Läs mer och anmäl dig här!

FB System

Kursen pågår i 2 dagar via webb och är grundläggande för dig som ska vara systemansvarig för FB. Målet med kursen är att du självständigt ska kunna lösa de vanligaste problemen som kan uppstå vid exempelvis avisering av data.

Datum:
2-3 september kl. 9:00-16:00

Läs mer och anmäl dig här!

Servicefönster hos Lantmäteriet den 19 maj!

Vi vill även passa på att uppmärksamma dig om att ett av Lantmäteriets återkommande servicefönster inträffade igår, den 19 maj. Detta innebär att schemalagda körningar mot Lantmäteriet, såsom hämtningen av ytor samt lägenhetsaviseringen, kan ha drabbats av tillfälliga driftavbrott. Under driftavbrottet kan ett antal felmeddelanden ha genererats från FB Schemaläggare. Ingen åtgärd behövs för detta så länge nästkommande körning mot Geotorget genomförs utan felmeddelanden.

Vid frågor kontakta i första hand: