Sommarledigheten närmar sig med stormsteg

”Tiden flyger fram när man har roligt” och det är jag den förste att stämma in i. Våren har varit fullmatad och därför blir det extra skönt med lite sommarledighet för att ladda batterierna inför en spännande höst!

Under våren har det på nationell nivå varit stort intresse och fokus på hur vi tillsammans kan bidra med kvalitetssäker information som nyttjas i våra fordon på ett bra sätt.

Genom att använda systemstöd som LV och LTF för att skriva trafikföreskrifter, samtidigt som informationen tillgängliggörs, är just du en viktig kugge i det arbetet! Utan din expertis och noggrannhet i det dagliga arbetet skulle målet vara betydligt svårare att nå.

Viktig är även möjligheten att kunna kvalitetssäkra att de beslut du fattar även kan tydliggöras ute i trafiken. Hantering av vägmärken är en viktig faktor som gör att trafikanterna kan ta del av trafikregleringen på ett tydligt sätt.

På gång i höst

Efter sommaren har vi en fullspäckad och spännande höst att se fram emot. Ett axplock av vad som väntar är:

  • LV/LTF 6 börjar rulla ut i begränsad release. Vi inleder med de kunder som ligger i vår driftade miljö och därefter tar vi det vidare med övriga kunder
  • TNE Editor är under fortsatt löpande utveckling och ny version kommer i slutet av augusti
  • Passa på att boka in höstens kurser redan nu:

Oracle

En påminnelse för dig som fortfarande använder Oracle som databas, är att känna till Sokigos inriktningsbeslut från den 26 april 2021: https://sokigo.com/nyheter/inriktningsbeslut-for-oracle/ Om du ännu inte planerat för detta är det nu hög tid att fundera på hur det ska hanteras av din kommun. För ytterligare information och/eller hjälp kontakta Sokigos kundservice.

Ha nu en jätteskön sommar!
Hälsningar Micke och teamet inom trafik och gata