FOCUS DETALJPLAN

Applikationen Focus Detaljplan fungerar på AutoCAD, AutoCAD Map och AutoCAD Civil. Du kan rita detaljplaner snabbt och enkelt och med systemets geometrikontroll blir det lättare att konstruera gränser. Med hjälp av färdiga symboler, linjer och färgade ytor kan du rita dina illustrationskartor.

Formuleringarna på beteckningar från Boverkets bestämmelsekatalog lägger du enkelt in i kartan. Du sparar tid tack vare att mycket sker automatiskt, t.ex. att skapa planbestämmelser, beräkna arealer och få en bra lagerstruktur.

Du kan enkelt exportera planinformationen till en databas eller andra system enligt SIS Standarden.

Läs mer

För vem?
Focus Detaljplan är för dig som är planhandläggare. Om du behöver ett användarvänligt och effektivt verktyg när du ska rita detaljplaner och illustrationer är Focus Detaljplan för dig.

Varför Focus Detaljplan?
Den stora skillnaden när du ritar och illustrerar med verktyget Focus Detaljplan är att du sparar tid. Detta tack vare all automatik i systemet. Det finns många kontroller som garanterar att kartan blir korrekt ritad. Dessutom kan du exportera planinformationen till den kommunala databasen. Det gör att det blir enklare att sprida den här typen av information till andra verksamheter och system inom kommunen.

Att använda Focus Detaljplan
Verktyget har funktioner som hjälper dig att snabbt rita en karta med hög kvalité. Den inbyggda geometrikontrollen förenklar konstruktionen av gränser och garanterar en korrekt topologi.
Verktyget innehåller färdiga formuleringar för bestämmelser enligt bestämmelsekatalogen från Boverket. Den underlättar digitaliseringen och tolkning av äldre detaljplaner.

I Focus Detaljplan finns automatik som skapar planbestämmelser, beräknar areor och hanterar lager. Planinformationen kan lagras i databaserna Oracle och SQL Server och exporteras till andra system enligt SIS Standarden. Plangränser och ytor kan även exporteras till kmz-format.

Du kan även göra egna anpassningar med Focus Detaljplan, främst när det gäller kartornas utseende. Det är enkelt att göra illustrationer med Focus Detaljplan tack vare alla färdiga symboler, linjer och färgade ytor.

Print Friendly, PDF & Email
Ladda ner (Kräver inloggning)KurssidaGDPR och Focus DetaljplanSupport

TEKNISK INFORMATION FOCUS DETALJPLAN

Aktuell version: Focus Detaljplan 20.1
Systemkrav: PDF

Produktnyheter

  • Vårhälsning till dig som använder Focus

    Här kommer en vårhälsning till dig som Focus-användare med aktuell information. Focus-teamet jobbar på som vanligt och finns på plats för dig vid behov. Vi kommer tillfälligt att växla över till webbmöten och webbkurser i största möjliga...

  • Vi visar den digitala detaljplaneprocessen i TopoDirekt, Focus Detaljplan, CSM och FB

    Webinaret riktar sig till dig som vill se hela den digitala detaljplaneprocessen från grundkarta till publicering av detaljplaneinformationen i webbkartan. Vi visar hur grundkartan hämtas från TopoDirekt, detaljplanen ritas i Focus Detaljplan och ...

  • Ny version av Focus Detaljplan!

    Den nya versionen har stöd för AutoCAD 2018-2020. Ingen förändring vad gäller xml-filer, då planbestämmelsekatalogen från Boverket inte har reviderats. Med Focus Detaljplan 20.1 effektiviserar du ritandet av stora planer genom kraftfulla pres...

Kontakt

Produktägare

Lena Johnsson

Telefon 0221-722 54
Mail lena.johnsson@sokigo.com

Affärsansvarig

Anna Holmberg

Telefon 08 – 560 388 58
Mail anna.holmberg@sokigo.com