En julhälsning kommer här, till dig som Focus håller kär

Snart kan vi lägga även 2023 till handlingarna och som vanligt är det ett intensivt år vi snart lämnar bakom oss.

Under året som gått har vi varit på kundträffar i norr, syd, väst och öst. I juni släpptes version 23.1 av Focus, en version som sedan dess har fått mycket positiva betyg av våra användare. Det har pågått ett intensivt arbete för att både förbättra och utöka integrationen mellan Focus och PlanDirekt. Dessutom kan vi konstatera att leveransen till nationella geodataplattformen nu verkligen är i full gång ute i landet!

Handledning för leverans till NGP

Vi har uppfattat en stor efterfrågan gällande vägledning kring leveranserna till den nationella geodataplattformen (NGP). För att möta detta behov har vi nu lanserat en hjälpsida där vi samlar all information kring leveransen till NGP. Denna sida uppdateras löpande med texter, bilder och filmer – och vi tar gärna emot dina synpunkter om vilka resurser du tror skulle vara till hjälp.

Du hittar sidan via denna länk.

Nästa version av Focus

Arbetet med ny version av Focus har påbörjats och vi kommer att återkomma med mer information om den kommande versionen samt releasedatum under våren 2024. Det finns fortfarande möjlighet att komma med olika önskemål kring nya funktioner eller förbättringar och vi vill gärna höra dina tankar – skicka dina förslag till oss via kundservice!

Focus Detaljplan Total

Vi ser ett fortsatt stort intresse för övergång från Focus Detaljplan till Focus Detaljplan Total. Funderar du och din organisation på att gå över? Har du frågor kring hur en övergång går till, vad Focus Total är eller önskar du en visning? Kontakta gärna produktägare Niklas Billgren så bokar vi in ett möte!

PlanDirekt

Nu i veckan påbörjades utrullningen av PlanDirekt 1.7 och vi vill påminna dig som ännu inte beställt din uppgradering om att version 23.1 av Focus är ett krav för att kunna använda PlanDirekt 1.7. För att beställa installation av PlanDirekt 1.7 och/eller en uppgradering av Focus, kontakta vår kundservice.

Kurser

Vårens kursschema finns på plats och vi fyller på med nya datum kontinuerligt. Efterfrågan är fortsatt stor, så vid intresse rekommenderar vi att du bokar kursen i god tid. Här kan du ta del av vårens kursschema via vår hemsida.

Kontakta gärna vår kurs administration om du har frågor gällande våra kurser eller om du önskar hjälp med anmälan.

Välkommen Elin!

Vi har fått förstärkning! Sedan en dryg månad tillbaka arbetar Elin Viberg som produktspecialist för Focus och PlanDirekt hos oss på Sokigo. Elin kommer till en början först och främst jobba med kundserviceärenden och framöver även med att hålla kurser.

Kundträff i vår

Vi planerar åter att åka ut på kundmöten i vår. Önskar ni besök eller har du förslag på lämpliga platser för gemensamma kundträffar? Tag gärna kontakt med oss!

Kundservice under jul och nyår

Vår kundservice har öppet som vanligt alla dagar utom de röda dagarna under julveckorna, öppettiderna är måndag till fredag kl.08.00-17.00.

Vi önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år! 🤶🎅🎄🎇
Lena, Niklas, Anna J, Emma och Elin

Kontakt: