Sommarhälsning till dig som jobbar med Focus Detaljplan!

Efter en mycket intensiv vår ser vi nu fram emot en välförtjänt ledighet. Vi hoppas att även du får en riktigt skön sommar och kan ladda batterierna inför en händelserik höst.

Vi är glada och stolta över att ett 10-tal nya kommuner och konsulter valt Focus Detaljplan Total och att ungefär lika många befintliga Focus-kommuner har valt att gå över till den nya produkten.

Många har redan kommit igång och börjat jobba med den nya versionen och intresset för vår nyhetskurs på 3 timmar har varit stort. Nya datum kommer planeras in och läggas upp på vår hemsida efter sommaren.

Leverans till Lantmäteriets Geodataplattform

Vi får många frågor från GIS-ansvariga samt planchefer om vad som krävs för att rita planer enligt förskrifterna och status för leverans till Lantmäteriets geodataplattform. Dela gärna med dig av den information du fått från oss till alla kollegor i kommunen som i någon form hanterar planinformation. Det finns även fördjupad information under hjälpfilerna i Focus.

Budskapet är enkelt – vi har stöd för allt detta i Focus Detaljplan!

Denna korta film visar hur du levererar till Lantmäteriets Geodataplattform från Focus Detaljplan 21.

Focus Detaljplan Total

Under tidig höst planerar vi att hålla ett webinar för dig som är nyfiken på hur Focus Detaljplan Total ser ut och vad som gäller vid övergång. Håll gärna utkik efter inbjudan som kommer efter sommaren!

Här kan du läsa en intervju med Kramfors som var första kommun att välja Focus Detaljplan Total.

Kommande nya versioner av Focus Detaljplan

Vi planerar två nya versioner för båda Focus-varianterna det närmaste halvåret.
En ny version planeras under hösten, vilken är en mindre uppdatering innehållande reviderade nationella bestämmelser, databaslagring enligt föreskrifter och 3D volymer. Ytterligare en ny version planeras efter årsskiftet 2021/2022, som kommer stödja reviderad planbestämmelsekatalog och reviderade nationella specifikationer.

PlanDirekt

Under hösten kommer vi presentera vår nya fristående modul PlanDirekt – en digital koppling och taggning mellan planbeskrivningen och plankartan. Mer information kommer efter sommaren.

Kundservice under sommaren

Vår kundservice är öppen hela sommaren, dock med något lägre bemanning så ditt supportärende kan ta lite längre tid än vanligt.

Vi vill önska dig en riktigt härlig sommar!
Lena, Niklas, Anna och Babak