Officiell release av FB 7.9.0

FB 7.9.0 är en obligatorisk version för att aviseringar från Skatteverket ska fortsätta att fungera efter sista juni 2022 och innehåller en helt nyskriven FB KID Avisering.

FB 7.9.0 innehåller också en helt ny informationsgrupp, Skyddsrum från MSB. Skyddsrum är tillgängligt för MSSQL och ingår för kunder som har FB och uppgraderar till FB 7.9.0. Vi har också vidareutvecklat informationen i områdestypen RegSO, Regionala Statistikområden. I FB ingår också en första version av vårt nya kartstöd, MiniMap, som på sikt ska ersätta FB Webb:s nuvarande kartintegration helt.

I vårt versionsmeddelande kan du ta del av alla nyheter i FB 7.9.0. Det är viktigt att du som är systemansvarig för FB i din kommun läser versionsmeddelandet, oavsett om ni gör installationen på egen hand eller tar hjälp.

Uppgraderingsinstruktionen är för dig som installerar på egen hand. Installationsprogram och dokumentation hittar du via FB produktsidas FTP. Logga in med användarnamn: HEMSIDA-FB. Kontakta kundservice@sokigo.com om du saknar ditt lösenord.

Ytterligare information om FB 7.9.0 hittar du i vårt tidigare nyhetsbrev.

Önskar du hjälp med installation?

Du som önskar hjälp med installationen måste kontakta Sokigos kundservice omgående för att vi ska hinna hjälpa dig före sista juni.

Installation av MiniMap beställs som ett separat jobb och kommer genomföras först efter att vi är klara med alla ordinarie FB 7.9.0-uppgraderingar.

Webinar om nyheterna i FB 7.9.0

Delta gärna på något av våra webinar om du vill se mer om Skyddsrum eller de andra nyheterna.

Datum för kostnadsfritt webinar:
Torsdag den 2 juni kl. 14:00-14:30 – Klicka här för att anmäla dig
Fredag den 3 juni kl. 10:30-11:00 – Klicka här för att anmäla dig

Anmäl dig senast dagen före respektive webinar.

Kontakta marknad@sokigo.com vid frågor om anmälan.

Välkommen med din anmälan!