Officiell release av FB 7.12

Nu är FB 7.12 klar för officiell release och tillgänglig för dig som vill installera på egen hand. Den nya versionen är obligatorisk för alla och krävs för att kunna fortsätta avisera Skatteverksdata efter 29 maj och Lantmäteridata från oktober 2024. Vi påminner dig som inte redan beställt uppgradering till FB 7.12 att göra det snarast för att du inte ska få stopp i din ajourhållning av befolkningsinformation från Skatteverket.

FB 7.12 är en ovanligt stor version med många nyheter och det vi vill lyfta fram lite extra är:

  • Avisering av lägenhetsinformation mot Lantmäteriets Nedladdningstjänster istället för ÖFF (beställning krävs av dig).
  • Obligatorisk för att kunna fortsätta att avisera Skatteverksdata efter 29 maj.
  • Obligatorisk för att kunna läsa in taxeringen från Lantmäteriet som kommer i början av oktober 2024.
  • Fortsatt utveckling av FB API, som är den tjänst som framöver kommer att vara den rekommenderade vägen för integrationer mot FB.
  • Utökad geometrihantering med stöd för alla rättighetsgeometrier, gemensamhetsanläggningar samt flertalet datamängder från Topografi 10 som till exempel skyddad natur, väglinjer, höjdinformation samt hydrografi.

I vårt versionsmeddelande kan du ta del av samtliga nyheter i FB 7.12. Det är viktigt att du som är systemansvarig för FB i din kommun läser versionsmeddelandet, oavsett om du gör installationen på egen hand eller tar hjälp.

Uppgraderingsinstruktionen, som du hittar på vår FTP, är för dig som installerar på egen hand. Installationsprogram och dokumentation hittar du via FB produktsidas FTP. Logga in med användarnamn: HEMSIDA-FB. Kontakta kundservice@sokigo.com om du saknar ditt lösenord.

Ytterligare information om FB 7.12 hittar du i vårt tidigare nyhetsbrev.

Önskar du hjälp med installation?

Kontakta Sokigos kundservice snarast möjligt om du önskar hjälp med installationen. Vi påminner om att du som har FB KID måste ha FB 7.12 installerad senast den 29 maj.

Vid frågor om versionen, kontakta i första hand:

Sokigos kundservice, kundservice@sokigo.com