Välkommen till en spännande fortsättning på poddinarsäsongen!

I den här omgången har vi laddat upp med ett riktigt starkt lag som besitter både djup och bred kunskap. Vi täcker fler områden än någonsin tidigare, med fokus på de mest relevanta och viktiga frågorna just nu. Ta chansen att inspireras och håll dig uppdaterad inom aktuella ämnen.

Läs om våra poddinar nedan. Anmäl dig senast dagen för respektive tillfälle.

  • Underskrifter, delgivning och kommunicering, hur gör andra och hur kan vi göra?
  • Fredag den 18 oktober kl. 11:00-11:45

    Under 45 minuter kommer vi prata om både underskrifter, delgivning och kommunikation.

    Underskrifter
    Underskrifter, detta outtömliga ämne. Ska vi skriva under eller inte? Om vi inte gör det – vad händer då? Digitala underskrifter – Är de säkra? Kan de bevaras och kan de läsas om 10 år? Behöver de kunna läsas? Vi försöker reda ut begreppen tillsammans med våra verksamhetskonsulter Nora Pettersson och Henrik Pettersson samt deltagande från en av våra kunder.

    Delgivning
    Vi passar även på att prata delgivning. Hur jobbar kommuner generellt och vilka möjligheter har Nova?

    Kommunikation
    Det kommer också bli en generell diskussion kring kommunikation i allmänhet, både med och i Nova. Hur bör ett grannhörande utformas? Är ett kompletteringsföreläggande lätt att förstå och är det ett beslut? Skickar alla ut komplettförklaringar? Förstår grannarna hur de kan ta del av besluten och slutligen Digital Post? Har alla en digital brevlåda eller är det bara en myt?

    Samla kollegorna innan ni drar på gemensam lunch för att få nya infallsvinklar och förhoppningsvis några bekräftelser på att ni gör massor av bra saker.
  • Klicka här för att anmäla dig
  • Statistik i alla dess former
  • Fredag den 25 oktober kl. 11:00-11:45

    Återigen lämnar vi ord och bild till Sokigos Henrik Nordström. Denna gång handlar det om statistik, statistik och mer statistik. Det blir en djupdykning i Novas möjligheter, både i Nova och med hjälp av externa lösningar som Power BI. Henrik visar på styrkorna i Novas filtreringar, sökningar, visnings- och exportmöjligheter.

    Varmt välkommen till dig som har statistikframtagning i din arbetsbeskrivning och du som vill lära dig mer om Novas möjligheter.
  • Klicka här för att anmäla dig
  • Säkerhet i och kring Nova
  • Säkerhet i och kring Nova
    Fredag den 15 november kl. 11:00-11:45

    Vi tar tag i ett viktigt ämne, nämligen säkerhet. Under 45 minuter kommer vi att belysa och dela med oss av vårt arbete och erfarenheter ur tre aspekter, säkerhet i Nova, drift hos Sokigo och generell säkerhet hos Sokigo.

    Säkerhet i Nova
    Under våren, i och med version 2024.1, har säkerhetsarbetet intensifierats i Nova. Detta genom bland annat extern revision och genomlysning. Patrik Johansson, senior utvecklare i Nova, delar med sig av lärdomar och framtida förstärkningar i och kring Nova.

    Drift hos Sokigo
    Numera är ett köp av Nova ofta synonymt med att flytta driften av bygglovssystemet till extern drift, det vill säga till Sokigo. Förutom det självklara i att driftcentralen ligger i Sverige och därmed inom EU så kommer Patric Parmenberg, installationskonsult och ansvarig för driften av Nova-kommunerna hos Sokigo, att berätta om säkerhetsarbetet. Det blir en bred och stundtals djup diskussion kring intrång, driftsäkerhet, datatrafik och praktiska erfarenheter. Erfarenheter som exempelvis kan bestå av ”Hur resonerar IT-avdelningar 2024?” och ”Vad är skälen till att kommuner väljer att lägga Nova och Ecos i Sokigos drift, det vill säga i molnet?”

    Säkerhetsarbetet hos Sokigo
    Sokigos generella säkerhetsarbete leds med informationssäkerhetschef Victor Pettersson i spetsen. Han delar bland annat med sig av hur arbetet med informationssäkerhet systematiseras och kartläggs, hur Sokigo utbildar sin personal samt hur vi uppfyller lagkrav och generella krav i upphandlingar. NIS-2 ligger högt på agendan för alla – Victor ger en lättförståelig bild av vilket arbete som ligger på Sokigo och vad som bör ligga hos kommunerna. Vi hinner också med en överflygning av de ISO-certifieringar Sokigo har och varför vi har dem.

    Detta och mycket annat ska vi försöka pressa in i ett av säsongens viktigaste poddinar. Varmt välkommen och bjud gärna även in dina kollegor som behöver få inblick i Sokigos säkerhetsarbete.



  • Klicka här för att anmäla dig
Vid frågor om innehållet, kontakta gärna: