Focus Detaljplan – Nya beslutade föreskrifter

Som många säkert redan uppmärksammat har det idag, den 1 oktober, tagits beslut om föreskrifter och allmänna råd för detaljplaner. En reviderad version av planbestämmelsekatalogen har samtidigt publicerats.

Just nu jobbar vi intensivt med att ta fram en ny version av Focus Detaljplan enligt föreskrifterna, som blir obligatoriska den 1 januari 2022. Vissa frågetecken kvarstår som vi diskuterar med Boverket och Lantmäteriet. Vi förstår att många av er vill börja rita enligt de nya föreskrifterna så snart som möjligt och siktar därför på en release strax efter årsskiftet 2020/2021.

Vi hoppas även kunna inkludera export till den nationella plattformen hos Lantmäteriet i den nya versionen, men även där saknas just nu vissa tekniska detaljer.

Den kommande versionen av Focus Detaljplan kommer ha stöd för AutoCAD 2019, 2020 och 2021. Precis som vanligt kommer du kunna fortsätta rita pågående projekt i den nya versionen.

Det är viktigt att förstå alla nyheter och förändringar som kommer i och med föreskrifterna. Som vanligt kommer vi att erbjuda webbkurser om hur vi hanterar detta i Focus Detaljplan i samband med release.

Vid frågor om ovanstående information, kontakta gärna:
Produktägare Lena Johnsson, lena.johnsson@sokigo.com
0221-722 54
Produktspecialist Niklas Billgren, niklas.billgren@sokigo.com
08-562 533 95

Varma hösthälsningar från Lena, Niklas, Anna och Babak