Evolution nyhetsbrev oktober

I och med förra helgens omställning till vintertid bjöd oktober månad på en extra timme, en timme som tacksamt togs emot av utvecklingsteamet som jobbat med att färdigställa version 2.26. Nu återstår en intensiv testmånad innan du i nästa nyhetsbrev kan läsa mer om den nya versionen!

I detta nyhetsbrev kan du läsa mer om ny Workflow-modul, tips och trix samt förändringar på personalfronten.

Trevlig läsning!

Månadens modul

Nu släpps en ny version av Workflow som har stöd för mer avancerade flöden, vilket gör att du i större utsträckning kan anpassa arbetsflöden efter dina processer. Med hjälp av modulen kan du i Evolution Workflow Designer bygga arbetsflöden till Evolution.

På bilden nedan ser du hur användargränssnittet är uppdelat i en vänsterpanel med uppgifter, aktiviteter och andra objekt som arbetsflödena byggs upp med. I mitten finns ett designområde där flöden ritas upp grafiskt och flödesgemensamma argument och variabler hanteras. Till höger finns slutligen en högerpanel där egenskaper för markerade objekt i designområdet hanteras. I samband med uppgradering kommer Workflow 2 installeras till dig som har Workflow idag. Kontakta kundansvarig om du har frågor och vill veta mer om modulen.

Tips och trix

I Evolution kan du använda dig av intern distribution för de ärenden och handlingar som ska skickas till en annan nämnd. Från och med version 2.24 visas distribution av handlingar i ärendets händelselogg och det går även att ta ut en rapport som visar distributionsomgångar för handlingarna/dokumenten i ärendet.

För att hålla samman dokument från samma distributionsomgång finns det i version 2.25 en ny funktionalitet för intern distribution. Dokument/handlingar som distribueras internt hålls nu samman av ett meddelande i inkorgen så att du enkelt kan se vilka dokument som tillhör samma distributionsomgång. Du kan även läsa meddelandet som skrivits i distributionen. På bilden nedan visas hur en intern distribution ser ut i den interna inkorgen.

Personalförändringar

Elias Hanna tar över och blir ny kundansvarig då Josefin Gruvander har slutat hos oss på Sokigo. Elias har tidigare arbetat med konverteringar och har därmed stor teknisk kunskap kring Evolution. I sin nya roll ser han fram emot att få mer kundkontakt.