Det har blivit hög tid för sommar och sol!

Äntligen är sommaren här – det känns nästan som den kom senare än vanligt i år. Den som ändå väntar på något gott kan redan nu se fram emot hösten och nya uppdateringar av TopoDirekt – men till dess ska vi njuta av sommaren!

Under året som gått har vi även haft flera chanser att träffas fysiskt. Det har varit otroligt trevligt att se både nya och bekanta ansikten, bland annat under Topocad Live och TopoDirekts användarförenings årsmötesdagar.

Redan i höst får vi ytterligare chanser att träffas då vi på Sokigo kommer att ge oss ut på vägarna igen med formatet ”Sokigo på plats”. Temat för denna runda är ”Geodata i samhällsbyggnadsprocessen” där TopoDirekt givetvis utgör en viktig kugge av processen. Läs mer och anmäl dig via vår hemsida!

Just nu jobbar vi på en uppgradering med planerad release under hösten som bland annat innehåller en lösning för att kunna hämta och lagra Fornminnen från RAÄ och Strandskydd från Lantmäteriet. Dessa datamängder berikar TopoDirekt med ännu mer nyttig och relevant data.

TopoDirekt 22 och Topocad 23

Vi vill påminna dig som redan har uppgraderat till TopoDirekt 22, men inte har installerat Topocad 23, att göra det då det finns många nyheter i den senaste versionen.

För dig som inte ännu uppgraderat till TopoDirekt 22, även om de flesta användare har gjort detta, så rekommenderar vi att du kontaktar oss för en diskussion om hur vi kan hjälpa dig med uppgraderingen.

Kundservice

Som vanligt håller vår kundservice öppet hela sommaren, dock med något lägre bemanning under vissa veckor så svar på supportfrågor kan dröja aningen längre än vanligt.

Vi önskar dig en riktigt härlig sommar med massor av sol, bad och välförtjänt vila!
Hälsningar från gänget bakom TopoDirekt