CSM FOLK

Med FOLK kan du koppla ihop ditt egna lokala befolkningsregister med din kartapplikation. De befolkningsregister som stöds idag är FB KID, Tieto KIR och CGI Befolkning. Detta ger dig tillgång till ett verktyg för sökning, analys och presentation av kommuninvånardata.

FOLK är utvecklad inom konceptet AddSpatial, som en plattformsneutral modul som går att integrera i olika typer av enheter och klienter som t.ex. webb, desktop, surfplatta eller mobil. Klienter som stöds idag är CSM och AddSpatial Client från Sokigo men även externa klienter som MapInfo Professional och Spectrum Spatial Analyst (SSA) har stöd för att köra modulen FOLK.

Läs mer

För vem?
Information om befolkning är något som många verksamheter inom främst kommunal förvaltning behöver dagligen. Att veta vem som äger en fastighet hanteras i fastighetsregistret via modulen FAST men om du vill veta vilka som bor där är modulen FOLK rätt verktyg för dig. Med ett lättåtkomligt och lättanvänt webbgränssnitt kan du ge rätt information till rätt person och vid rätt tillfälle.
Med FOLK får du svar på frågor som: Vem eller vilka är folkbokförda på adressen eller fastigheten? Var är personen folkbokförd? Hur många folkbokförda personer finns det inom ett specifikt geografiskt område?

Varför FOLK?
Att alltid ha tillgång till aktuell befolkningsinformation, oavsett var du befinner dig, i ett lättarbetat webbgränssnitt gör att du kan fatta rätt beslut vid rätt tillfälle.

Att använda FOLK
Sök efter folkbokförda personer eller få fram folkbokförda personer på fastigheter och adresser och visa resultatet direkt i en överskådlig enkel presentation direkt i FOLK eller i kartan i t.ex. CSM på fastighets- eller adressnivå. Använd med fördel också kartan för att söka efter folkbokförda personer inom olika geografiska områden, linjedragningar eller helt enkelt genom att peka på en fastighet för att få fram vilka som bor just där. I FOLK finns också möjligheter att ta ut olika typer av sammanställningsrapporter eller etiketter.

Väx vidare
Genom att kombinera FOLK med andra moduler som FAST och RUTT i CSM har du mycket goda möjligheter till kombinerade analyser och sammanställningar för ditt beslutsfattande. Dessa moduler tillsammans med övrig information som du har samlad och lättillgänglig i din kartapplikation skapar oändliga möjligheter till analyser baserat på GIS.

Print Friendly, PDF & Email

Kontakt

Produktägare

Stefan Hagström

Telefon 031- 760 15 57
Mail stefan.hagstrom@sokigo.com

Säljare

Greger Hellman

Telefon 026 – 54 66 47
Mail greger.hellman@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 15 maj, 2018.