Stoppdatum för samtliga aviseringar till FB

Som vi tidigare informerat om kommer det en obligatorisk version av FB i slutet av september, vilket även innebär att vi har ett kommande stoppdatum för aviseringar till FB.

Från och med den 30 september måste du ha version 7.11 av FB för att kunna läsa in Lantmäteridata på ett korrekt sätt. För att avisering inte ska kunna genomföras med fel version av FB finns det ett stoppdatum i din FB databas då alla aviseringar till FB stannar.

Kontroll av stoppdatum

Kontroll och uppdatering av stoppdatum sker i FB Underhåll. Det senaste stoppdatum du kan sätta är 2023-09-29.

För att uppdatera ditt stoppdatum, gör så här:

  • Har du uppgraderat till FB 7.11 före 2023-09-29 behöver inte hantera stoppdatum alls
  • Har du version 7.10.10 av FB är stoppdatum redan satt till 2023-09-29 och du behöver därför inte göra någonting
  • Har du version 7.10 – om du har loggat in i FB Underhåll efter den 5 maj 2023 har du redan rätt stoppdatum. Är du osäker på när du senast loggade in är det bara att logga in på nytt så uppdateras stoppdatumet automatiskt
  • Har du version 7.9.x av FB – logga in i FB Underhåll som tabellägare, gå till funktionen Underhåll och välj Uppdatera stoppdatum för FB Avisering. Då uppdateras stoppdatum automatiskt till 2023-09-29. Se bild nedan:

Det är väldigt många uppdateringar som ska genomföras på kort tid och vi på Sokigo jobbar så snabbt vi kan för att hjälpa just din organisation så tidigt som möjligt.

Vid frågor, kontakta gärna: