Förändring från Digg gällande digital post

Vi vill med detta meddelande uppmärksamma dig som använder digital post tillsammans med Nova om hur du påverkas av Diggs beslut om att stänga ner endpoint-adresserna mot Förmedlingsadressregistret (FaR) den 2 maj 2024.

Sokigo har inte fått besked om slutdatumet tidigare och kommer att göra en formell framställan till Digg angående olämpligheten i den korta deadline som fastställts.

Vad innebär detta för dig som kund?

Samtliga kunder som använder digital post har fått ett meddelande från Digg angående beslutet att stänga ner de tidigare endpoint-adresserna mot FaR den 2024-05-02.

Information angående dessa förändringar förmedlades i oktober 2023 – dock utan ett angivet slutdatum. Av denna anledning inkluderade Sokigo justeringar för dessa förändringar i den version av Nova som släpptes vid årsskiftet. Därför krävs ingen åtgärd för dig som uppgraderat till Nova Webb 23.2/ByggR2.3.3.

Du som har en äldre version av ByggR och Nova Webb med koppling mot digital post behöver justera denna koppling innan den 2 maj 2024. Annars kommer digital post sluta fungera från och med detta datum.

Så går du tillväga

Instruktioner för hur du kan genomföra de ändringar som krävs på egen hand hittar du på Novas wiki. Kontakta kundservice om du saknar inloggningsuppgifter.

Önskar du att vi hjälper till med denna justering (eller vill passa på att uppgradera till senaste version) kan en beställning göras via vår kundservice.

Vid frågor och funderingar, kontakta gärna: