Vårnyheter från Sokigo inom Trafik och gata

Sokigo har som målsättning att leda den digitala utvecklingen, vilket vi är väldigt stolta över. För oss innebär detta att vi fokuserar på att förse våra kunder med så smarta lösningar som möjligt, snarare än att alltid vara först.

Nätredigeraren får webbaserad ersättare

Som en liten försmak av pågående modernisering av våra lösningar, kommer vi under april släppa ersättaren till vår nuvarande nätredigerare. Den nya lösningen är webbaserad och ger dig möjligheten att ajourhålla NVDB gällande företeelser och/eller vägnät. Naturligtvis finns även stöd för ”automatisk incheckning” till NVDB.

För att göra allt så smidigt som möjligt för er så flyttar vi, med den nya lösningen, ajourhållningsmöjligheterna till den som faktiskt ansvarar för informationen i din kommun. Vi anser att information ska hanteras vid källan, av den som är ansvarig.

Du som idag har avtal för vår befintliga lösning kommer istället erbjudas ersättaren utan extra kostnad.

Ny version av både LV och LTF

Nu släpper vi nästa version av LTF, 5.1, som bland annat har stöd för senaste datakatalog 30 från Transportstyrelsen att skriva föreskrifter för Cykelgator. För dig som vill blir det nu även möjligt att gå över till den nya kartlösningen, vilken redan idag används av några av våra kunder. Kika gärna under Senaste ändringar i wikin för att ta del av fler nyheter som kommer med version 5.1.

Självklart har det också skett en hel del nytt i LV. Bland annat har vi säkrat upp utbytet med NVDB ytterligare för att göra det så enkelt som möjligt för er.

Lär dig grunderna i LTF

Vår kurs LTF Grund är för dig som vill lära dig registrera och hantera ärenden om lokala trafikföreskrifter i LTF. Kursen hålls den 10-11 mars och 10-11 juni och genomförs via webb. Klicka här för mer information och anmälan

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Produktägare Michael Hallgren, michael.hallgren@sokigo.com, 08-404 31 76