Nytt detaljtypsnamn i RegisterkarteGML-leveranser

Vi har nyligen informerats om att Lantmäteriet bytt ut ett detaljtypsnamn i RegisterkarteGML-leveranserna till dig som kund. Namnbytet gäller före detta NATNR som nu heter NATNVO.

Denna förändring medför att DRKLoader skickar ut ett meddelande om att objekt inte lagts till i databasen. Objektet kommer att finnas kvar i din databas men inte uppdateras förrän en åtgärd för detta införts hos din organisation. Detta gäller i dagsläget inte alla kommuner, utan cirka ca 25% av Sveriges kommuner, men det kan på sikt bli aktuellt för fler.

Vi är i full gång med att uppdatera DRKLoader samt skapa ett script som löser problematiken och vi återkommer så snart allt är testat och klart.

Kan jag göra denna fix själv eller behöver Sokigo hjälpa till?

Du kommer inom kort kunna åtgärda detta själv genom att köra det ovan nämnda scriptet, vilket kommer att finnas tillgängligt via vår nedladdningssida eller skickas till dig om du kontaktar vår kundservice. Du kommer även att behöva uppgradera DRKLoader till minst version 21.0.169.0 (versionen är ej släppt vid tiden för detta utskick).

Önskar du Sokigos hjälp att åtgärda problemet, kontakta gärna kundservice så hjälper vi er med detta.

 

Vid frågor och funderingar, kontakta gärna: