Sommarhälsning till dig som jobbar med Ecos

Sommaren är här och vi vill skicka dig en liten hälsning med önskan att du får en skön och avslappnande semester. Vi vill också passa på att hälsa nya kunder extra välkomna!

Våren har ju onekligen varit annorlunda och vi vet att många har fått göra stora förändringar i arbetssätt då belastningen kanske varit extra tuff. Vi som jobbar med Ecos utveckling, utbildning och kundservice har också fått anpassa oss till den nya vardagen med bl.a. distansutbildningar, hemmajobb och digitala möten. Vi kommer fortsätta på samma sätt även efter sommaren tills dess att läget stabiliseras.

Vi är oerhört tacksamma för hur du som kund hanterat situationen. Utbildningar har kunnat genomföras och arbetsgruppers jobb har gett goda resultat. Användarföreningens styrelse har fortsatt gett ovärderlig återkoppling och supportärenden har kunnat lösas, då IT-avdelningar i landet varit fortsatt tillgängliga. Kul att allt har fungerat så bra!

Ny version till hösten

Ecos version 2.6 innebar många små förbättringar, bland annat utökat stöd för ärendeflöden, e-post, bevakningar och avgiftsmodeller.

I oktober beräknar vi kunna släppa version 2.7 som behövs för livsmedelsrapporteringen. Den nya versionen kommer presentera många stora förändringar och intressanta nyheter. Du kan se listan via versionsinformationen som du når genom Ecos hjälpmeny.

Ett axplock av funktioner är:

  • Stöd för flera e-postkonton
  • Anläggningar utan fastighet
  • Extra konfigurerbara fält för anläggningar
  • Flera förbättringar runt taxor och debitering
  • Ny visning av handlingar på anläggning med möjlighet att markera viktiga handlingar
  • Helt ny hantering av nämndsammanträden

Kurser

Sokigo har bestämt att alla höstens kurser ska genomföras via webb. Du anmäler dig som vanligt till våra Ecos-kurser via Sokigos hemsida, som också fått en ansiktslyftning. Titta gärna in där!

Skärminspelningar

En rolig nyhet är också att vi har börjat skapa korta skärminspelningar som demonstrerar specifika delar av systemet. Dessa funkar bra som komplement till användarmanualen. Kika gärna på våra första inspelningar via länken som du fick i nyhetsbrevet.

Vi ser nu fram emot sommaren och att få komma tillbaka utvilade inför allt spännande som händer i höst. Ta väl hand om dig och njut av ledigheten!

Hälsningar från Lars, Johan, Magnus, Kaj, Patrik, Kim och övriga Ecos-teamet