Sokigo hjälper Missing People hitta fler

Missing People hjälper polis och anhöriga med efterlysningar och eftersök när människor försvinner spårlöst. Som aktiv huvudsponsor levererar vi systemet ProLocate vilket gör att de kan planera och följa upp sina sökinsatser på ett effektivt sätt. Vi är stolta över att få vara med och bidra som aktiv huvudsponsor för Missing People Sweden (MPS). En organisation som samlar människor med det gemensamma målet att tillsammans hjälpa andra.

En intelligent lösning

ProLocate gör att alla sökinsatser och dess positioner lagras löpande, det gör att Missing People kan koordinera sina eftersök på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. Snabbt och enkelt kan de försäkra sig om var och när de har sökt. Vilket även gör samarbetet, rapporteringen och samverkan med polis och andra intressenter enklare.

”Med Sokigo har vi hittat en partner som vill förbättra vårt samhälle och samtidigt erbjuder ledande teknologi. Det gör oss så mycket starkare. Sokigo bidrar till att vi blir ännu bättre och fortsätter att attrahera frivilliga att vara med och göra skillnad”, säger Stefan Bjuhr, GIS-ansvarig, Missing People Sweden

Datainsamling för kvalitetssäkring

Kärnan i ProLocate är en molnbaserad central. Systemet kan fungerara både som guide för fältarbetarna när de är ute på uppdrag och som planerings- och analysverktyg när uppdraget väl är genomfört. I systemet finns webbklient och en mobil applikation som fältarbetarna använder för GPS-positionering, vägledning, rapportering och kommunikation. Det gör att tusentals sökare enkelt kan utrustas med kart- och positioneringssystem i sina mobiltelefoner.

”Vi är både stolta och glada över samarbetet med Missing People Sweden. Att kunna stödja och utveckla en så betydande samhällsgärning ligger helt i linje med vår mission.” säger Anders Haraldsson, Lösningsstrateg GIS för Sokigo AB.

ProLocate är en produkt och tjänst som i grunden vänder sig till mobila arbetsstyrkor inom entreprenadbranschen. De flesta kunder som använder ProLocate hittar du inom väghållning, park- och grönyteskötsel och klottersanering.

Vill du veta mer?

Klicka här för att läsa mer om ProLocate.
Projektansvarig på Sokigo, Anders Haraldsson, anders.haraldsson@sokigo.com.
Projektledare Missing People, Hanna Eberstein, hanna.eberstein@missingpeople.se.
Försäljnings- och marknadschef på Sokigo, Sebastian Lewenhaupt på sebastian.lewenhaupt@sokigo.com.

Om Missing People Sweden

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.

Verksamheten startade i januari 2012 och sedan dess hjälpt anhöriga med efterlysningar, skallgångar, dykningar och hundspårning runt om i Sverige. I dag är Missing People en rikstäckande organisation med ett tjugotal regionala avdelningar runtom i landet. Läs mer om Missing People här!