Senaste nytt inom Focus Detaljplan!

Hösten har verkligen rusat fram och snart är vi inne i årets sista månad. Vi har dock hunnit med en hel del – både kundträffar, många kurser samt påbörjat arbete med den nya versionen av Focus DP 23.1. Nedan kan du läsa mer om vad som hänt samt vad som är på gång framöver.

Ny version

Boverket publicerade den 1 november en reviderad Planbestämmelsekatalog. Vi har nu startat arbetet med att ta fram ny version Focus DP 23.1 med beräknad release under Q1 2023. Den kommer att ha stöd för AutoCAD 2022 och 2023, så du som använder en äldre AutoCAD-version behöver planera för uppgradering. Som vanligt ingår även nya och förbättrade funktioner.

Kundträffar

Äntligen har vi kommit igång med kundträffar där vi kan mötas, informera, diskutera och umgås igen! Responsen från kundträffarna i Nässjö och Stockholm har varit fantastiska och vi planerar nu att fortsätta till Göteborg under vecka 3 och till Skåne lite senare under vintern/våren 2023. Mer information och inbjudan kommer framöver.

Spara pengar på övergång till Focus Detaljplan Total

Vi kommer att bjuda in till ett kostnadsfritt webinar den 5 december kl 14.30 där vi kort berättar om fördelarna med Focus Total. Funderar du och din organisation på att gå över till Focus Total? Kontakta gärna Anna Johansson för att få mer information och offert på övergång.

Kurser Focus Detaljplan

Vårens kursschema finns nu på vår hemsida. Kursen Focus Detaljplan Grund erbjuds huvudsakligen i kurslokal under våren 2023. Vi fortsätter även med våra nyhetskurser på 3 timmar och heldagskursen Repetition och Nyheter. Boka gärna i god tid eftersom kurserna fylls i snabb takt.

Focus Detaljplan och PlanDirekt

Nu har 65 kommuner beställt PlanDirekt och införandet rullar på i god fart. Har din kommun ännu inte bestämt er finns nu möjlighet att se vårt webinar där vi visar PlanDirekt den 28 eller 29 november.  Hör av dig till Joakim Hedlöf eller Greger Hellman för att få mer information eller om du önskar få en offert.

Hälsningar Niklas, Lena, Babak och Anna