Nu släpps Focus Detaljplan Total 22.2

Idag släpps den nya versionen Focus Detaljplan Total, version 22.2, för att möta förändringarna i de nationella specifikationerna från Lantmäteriet.

Viktigt att tänka på!

På grund av förändringar i de nationella specifikationerna från Lantmäteriet, är version 22.2 obligatorisk för att kunna leverera detaljplaner till den nationella geodataplattformen. Vi rekommenderar därför att du skyndsamt uppdaterar till senaste versionen.

I den nya versionen kan du öppna och arbeta vidare på ritningar skapats i äldre Focus-versioner. Sparar du ritningen i Focus Detaljplan Total 22.2 kan du dock inte öppna den i äldre versioner (21.1 eller tidigare).

Det är viktigt att alla som arbetar på ditt kontor, även externa samarbetspartners eller konsulter, uppdaterar Focus Detaljplan samtidigt. Lägg gärna till information om Focus-versionen i filnamnet som en extra säkerhet.

Vill du veta mer?

Webbkurs med nyheter

De uppdateringar som skett i programvaran är främst gjorda för att uppfylla revideringar i myndigheternas krav. För dig som tidigare jobbat i version 21.1 är det få nyheter. Därför kommer vi inte att erbjuda nyhetskurs för denna version.

Vi kommer dock fortsatt att erbjuda webbkurs på 3 timmar för version 21.1 eftersom den versionen är viktig för att uppfylla kraven i Boverkets föreskrifter och allmänna råd samt leverans till Lantmäteriets nationella geodataplattform. För att säkerställa att du ritar på ett korrekt sätt rekommenderar vi att alla användare går den webbkursen. Läs mer här!

Endagskurs Repetition och nyheter Focus Detaljplan 21.1

Kursen innehåller repetition av de viktigaste funktionerna och genomgång av nyheterna i Focus Detaljplan 21.1. Du får tips och fördjupning för att rita dina planer korrekt, snabbt och enkelt. Läs mer här!

Kontakta kurs@sokigo.com eller 08-23 56 00 för anmälan och frågor.

Frågor om nya versionen

Skicka dina frågor till kundservice@sokigo.com eller ring 0771-60 60 70. Där får du svar gällande installation, licenser och konsekvenser vid övergång till den nya versionen. Installationshjälp ingår inte i ditt supportavtal, boka gärna en installationskonsult som debiterar enligt löpande konsulttaxan.

Vid övriga frågor, kontakta gärna:

Produktägare Focus Detaljplan Total Niklas Billgren, niklas.billgren@sokigo.com eller telefon 08- 562 533 95
Produktägare Focus Detaljplan Lena Johnsson, lena.johnsson@sokigo.com eller telefon 0221-722 54

Vänliga hälsningar
Lena, Niklas, Anna J, Anna H, Babak och Tony