Pensionering av Statistik 1.9

I samband med Sokigos arbete att fokusera på verksamheten och hantering av våra produkter i en enhetlig miljö kommer applikationen Statistik 1.9 att pensioneras vid releasen av Nova 2022-1 (våren 2022).

Statistik 1.9 består av olika applikationer: Visuell Styrning, Insikt samt statistikfrågor (kundfinansierade applikationer).

Nya versioner av Visuell Styrning samt Insikt finns sedan 2 år tillbaka som en del av Nova. Som tidigare informerat upphörde underhållet av Insikt och Visuell Styrning 1.9 den 15 juni 2020. Support upphör enligt kommunicerad tidplan den 31 mars 2022, vilket innebär att vi inte kommer kunna vara behjälplig med konsulthjälp eller annat stöd efter detta datum.

Ta kontakt med oss om ni vill uppgradera till den senaste versionen av dessa applikationer (Visuell Styrning, Insikt) eller om ni vill veta mer om presentation av olika verksamhetsnyckeltal i Nova.

Gällande framtagning av statistikrapporter rekommenderar vi att bygga dem med etablerade verktyg som MS Power BI (fri programvara) eller liknande lösning (Clickview t.ex.).

För att underlätta arbetet erbjuder Sokigo dig:

  • Användning av våra officiella databasvyer om ni vill skapa rapporter själva. Det finns redan nu möjlighet att använda dem om ni har ett gällande integrationsabonnemang
  • Utbildning från Sokigo för att komma i gång med att skapa rapporter med MS Power BI
  • Framtagning av statistikrapporter (MS Power BI) vid beställning

Vi hoppas på ett fortsatt bra samarbete och ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni har frågor angående pensioneringen av Statistik eller arbetet med att ta fram statistikrapporter.

Vid frågor eller funderingar, kontakta gärna:

Avtalsfrågor och uppgraderingar – Affärsansvarig Magnus Linzander, magnus.linzander@sokigo.com eller telefon 08-562 344 51
Framtagning av statistikrapporter – Leveranschef Mats Norberg, mats.norberg@sokigo.com eller telefon 08- 404 31 90 – framtagning av statistikrapporter