På gång inom Focus Detaljplan

Årets första månader är avklarade och vi går nu med stormsteg mot våren som medför längre och ljusare dagar. Läs nedan om vad våren mer har att bjuda på.

Vi fortsätter med våra välbesökta och uppskattade kundmöten och näst i tur är Malmö den 18 och 19 april. Inbjudan skickas inom kort till alla i närområdet och mer information kommer du även att hitta på vår hemsida.

Ny version av Focus Detaljplan

Test pågår av ny version för båda Focus-varianterna som har beräknad release i mars/april 2023. Versionerna kommer ha stöd för planbestämmelsekatalog daterad 1 november 2022 samt en del nya och förbättrade funktioner. Även synkning till PlanDirekt ingår.

Den nya versionen har stöd för AutoCAD 2022 och 2023. Du som använder AutoCAD 2021 eller tidigare måste därför uppgradera till senare AutoCAD-version i samband med uppgradering till den nya Focus-versionen.

Nya kollegor

Vi tackar Babak för det fina jobb han utfört på Sokigo och önskar honom stort lycka till i sin nya roll som kommunal planarkitekt. I början av mars kommer vi få en ny kollega som bland annat kommer att jobba med våra kurser och Focus-supporten. Dessutom söker vi ytterligare en person med ungefär samma profil.

Kurser

Ta del av vårens kursschema på vår hemsida där nya datum fylls på kontinuerligt. Merparten av grundkurserna kör vi under våren i kurslokal.

Passa på! Det finns två platser kvar på grundkurs den 4-5 april i Göteborg. Läs mer och anmäl dig här!

Hälsningar från Lena, Anna J och Niklas