Ny tjänst ger nya möjligheter i Bilflytt

Den 8:e juni släcker Bisnode sin gamla InfoTorg-tjänst och en ny kommer att ta vid.
Den nya tjänsten gör det exempelvis möjligt att göra slagningar om eventuella skulder vilket har varit en efterfrågad funktion i Bilflytt.

Uppgradering av Bilflytt i molnet den 8 juni

Måndag den 8:e juni 08:00 startar vi uppgraderingen av Bilflytt v1.5 för alla användare som kör i vår driftade miljö. Själva uppgraderingen beräknas ta ca 2 timmar. Vi föreslår därför att du inte använder dig av Bilflytt under förmiddagen kommande måndag.

Installationen kommer att ske samtidigt för alla användare som nyttjar vår driftade miljö.

InfoTorg-tjänsten från Bisnode

Att använda InfoTorg-tjänsten inifrån Bilflytt förser användaren med fordonets och ägarens uppgifter automatiskt direkt i Bilflytt, vilket kan underlätta en hel del.

Som bekant kräver Bisnode att ett nytt avtal måste tecknas med alla kommuner i och med den nya InfoTorg-tjänsten. De flesta kommunerna är redan klara med detta, men inte riktigt alla.

De kommunerna som inte blir klara med avtalet till den 8:e juni kommer inte kunna utföra slagningar i InfoTorg automatiskt via Bilflytt förrän avtalet med Bisnode är på plats. Vår förhoppning är självklart att alla kommuner ska bli klara i tid och kunna fortsätta använda InfoTorg som vanligt, därför gör vi allt vi kan från vårt håll för att samtliga kommuner ska bli klara under veckan.

Bilflytt i molnet

Ytterligare kommuner har valt att köra Bilflytt i vår driftade miljö. Det betyder att drygt hälften av alla Bilflyttsanvändare nu kör med vår molntjänst. Alla uppgraderingar sker per automatik i vår driftad miljö och kräver ingen arbetsinsats av kommunens IT. Dessutom ingår uppgraderingarna i driftavgiften.

För kommuner som kör på egna servrar

De första installationerna är redan avklarade och några andra är i full gång.

Använder du inte vår driftade miljö men vill ändå ta del av den nya versionen av bilflytt? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Samma gäller för dig som önskar lägga till möjligheten att göra automatiska slagningar i InfoTorg direkt från Bilflytt eller om du vill köra Bilflytt i vår driftade miljö.

Tveka inte att kontaka mig,
Aris Kolovos
aris.kolovos@sokigo.com
031-339 47 42