Nu tar vi nästa steg i projektet FörRätt!

Från och med 2024 gäller den nya modellen för riskklassning av Livsmedelsverksamheter även vid nyregistrering, ändring och avslut. På samma sätt som vi erbjöd alla Abou-kunder en icke-integrerad e-tjänst för omklassningen som gjordes under 2023, erbjuder vi nu en ny kostnadsfri icke-integrerad e-tjänst för Nyregistrering/Ändring/Avslut.  

Det finns, precis som för omklassningen, två versioner av tjänsten:

  • En version som är integrerad med Ecos och samlar data direkt i verksamhetssystemet och som ingår i vår Minut Miljö-paketering. Om ni redan har beställt den kommer ni bli kontaktade av vår Josefie Svenlert för inplanering.
  • En version utan integration som sammanställer informationen på ärende-pdf:en som sedan kan matas in i vilket verksamhetssystem som helst. Du behöver inte beställa tjänsten, utan kan själv gå in i Miljörummet och hämta den här. E-tjänsten omfattar anmälan av nyregistrering, ändring och avslut av Livsmedelsverksamhet.

Båda varianterna av e-tjänsten kan användas med eller utan integration till Bolagsverkets sammansatta bastjänst, SSBTGU. Observera att vi rekommenderar att ni har version 2023.11 av Abou för att vi ska garantera att e-tjänsten fungerar.

Vi rekommenderar även att inte göra några ändringar i e-tjänstens texter eller annat, innan ni har testat att den fungerar. På det sättet slipper ni göra om era ändringar om buggar skulle upptäckas i e-tjänsten under testningen. Vi kommer i så fall att göra rättningar och justeringar i tjänsten under januari-februari, baserat på de eventuella buggar/brister som rapporteras in till oss.

Om ni upptäcker några buggar eller problem när ni börjar använda e-tjänsten är vi tacksamma om detta rapporteras in till oss via kundservice.

Hela teamet kring Abou passar på att önska God Jul och Gott Nytt År! 🎅🎄

Vid frågor, kontakta gärna: