Focus Detaljplan 22.3 släpps idag!

Den nya versionen fungerar med AutoCAD/Map/Civil version 2021 och 2022. Viktig information och instruktioner om hur du får tillgång till version 22.3 hittar du nedan.

Viktigt att tänka på!

Använder du AutoCAD 2020 eller tidigare version idag? För att installera nya versionen av Focus måste du uppdatera AutoCAD. Läs instruktioner i länken nedan.

På grund av förändringar i de nationella specifikationerna från Lantmäteriet, är version 22.3 obligatorisk för att kunna leverera detaljplaner till den nationella geodataplattformen. Vi rekommenderar därför att du skyndsamt uppdaterar till senaste versionen.

I den nya versionen kan du öppna och arbeta vidare på ritningar som skapats i äldre Focus-versioner. Sparar du ritningen i Focus Detaljplan 22.3 kan du dock inte öppna den i äldre versioner (22.2 eller tidigare).

Det är viktigt att alla som arbetar på ditt kontor, även externa samarbetspartner eller konsulter, uppdaterar Focus Detaljplan samtidigt. Lägg gärna till information om Focus-versionen i filnamnet som en extra säkerhet.

Information och instruktioner om den nya versionen

Webbkurs med nyheter

De uppdateringar som skett i programvaran är främst gjorda för att uppfylla revideringar i myndigheternas krav. För dig som tidigare jobbat i version 22.2 gäller det ett fåtal nyheter och det kommer därför inte erbjudas en nyhetskurs på denna version.

Vi kommer dock fortsatt erbjuda webbkursen Focus Detaljplan Nyheter på version 21.1, då den versionen är viktig för att uppfylla kraven i Boverkets föreskrifter och allmänna råd samt leverans till Lantmäteriets nationella geodataplattform. För att säkerställa att du ritar på ett korrekt sätt rekommenderar vi att alla användare går den webbkursen. Under kursen går vi även igenom nyheter i version 22.2 och 22.3. Läs mer här!

Endagskurs med repetition och nyheter

Kursen innehåller repetition av de viktigaste funktionerna och genomgång av nyheterna i Focus Detaljplan 21.1, 22.2 och 22.3. Du får tips och fördjupning för att rita dina planer korrekt, snabbt och enkelt. Läs mer här!

Kontakta kurs@sokigo.com eller 08-23 56 00 för frågor eller hjälp med anmälan.

Frågor om nya versionen

Skicka dina frågor till kundservice@sokigo.com eller ring 0771-60 60 70. Där får du svar gällande installation, licenser och konsekvenser vid övergång till den nya versionen. Installationshjälp ingår inte i ditt supportavtal, boka gärna en installationskonsult som debiterar enligt löpande konsulttaxa.

Vid övriga frågor, kontakta gärna:

Produktägare Niklas Billgren, niklas.billgren@sokigo.com, 08-562 533 95
eller Lena Johnsson, lena.johnsson@sokigo.com, 0221-722 54.

Focus Detaljplan Total

Release av Focus Detaljplan Total 22.3 planeras till vecka 15. Alla som har Focus Detaljplan Total kommer få ett separat utskick med installationsinformation dagen innan release.

Vi vill även passa på att önska dig en riktigt glad påsk!
Lena, Niklas, Anna J, Babak och Tony