Missa inte nya TopoDirekt 22.3

Vill du få tillgång till fler datamängder med automatisk uppdatering? Den nya versionen av TopoDirekt (v. 22.3) gör detta möjligt – läs mer om den senaste versionen nedan!

Det är extra kul att kunna berätta att vi lyssnat till era önskemål och därför implementerat både fornminnen och strandskydd i den nya versionen och systemet hämtar automatiskt denna data från RAÄ och Lantmäteriet (DRK-platsen). I den nya versionen får du även färdiga kartor för fornminnen och strandskydd som du enkelt kan lägga till i dina befintliga kartor eller bara använda som de är.

Ett axplock av övriga nyheter i TopoDirekt 22.3:

  • Datamängder för fornminnen och strandskydd har landat i egna nya tabeller i DRK-schemat
  • Nya färdiga vyer för funktionen Radinspektören
  • Uppdatering av ISM-client och ISM-admin samt DRK-loader
  • Rättningar i ISM-databasen, ex. gällande tvingande värden kring höjdpunkter samt felaktiga standardvärden på vissa metalager

Installation

TopoDirekt 22.3 är en mindre uppgradering rent installationsmässigt och går snabbare än vanligt att installera. Vår uppskattning är det tar ca 3-4 timmar att installera och inget driftstopp behöver ske under uppgraderingen.

*TopoDirekt 22.3 förutsätter att du har TopoDirekt 22.2 – har du inte version 22.2, passa på att göra båda uppgraderingarna samtidigt!

Vill du veta mer eller få en offert på uppgradering för din kommun, kontakta gärna:

Konsultchef Stefan Hagström.

Hälsningar från teamet bakom TopoDirekt