Nu tar vi klivet!

Vi vill sänka tröskeln och göra klivet in i Nova enklare genom att erbjuda webbkursen Nova Bygg Grund. Du får exempelvis lära dig att skapa ärenden, händelser, bevakningar och handlingar, hela förloppet från ankommen ansökan till beslutsprocessen. Kursen ger dig även full koll på hur du registrerar och söker ut ärenden. Vi kommer också att titta på hur processhanteringen fungerar och ge en tydlig bild av hur en dashboard kan användas.

Du behöver inga förkunskaper i Visuell Styrning eller annan kompetens. En grundläggande uppfattning kring bygglovprocessen och ett öppet sinne räcker långt.

Kursen är till för alla som inte riktigt känner tryggheten i det nya gränssnittet och kanske är väldigt nöjda med ByggR-klienten, säger Linda Haak, verksamhetskonsult på Sokigo. Linda har hjälpt många kommuner i deras transformation från en traditionell windowsklient till den nya webklienten.

Vi hörde under vår lanseringsträff att kommuner gärna ville ha hjälp och stöd med att få alla på förvaltningen att jobba i Nova. Därför vill vi göra det vi kan på Sokigo och då i form av utbildning, säger Pär Gillander, affärsområdeschef på Sokigo.

Läs mer och anmäl dig här!

Vad händer med diarienumret i Nova när 2021 blir 2022?

Diarienummerserien slår automatiskt om till det nya året. Om du ska registrera ärenden i januari 2022 som inkommit 2021 ska du inte använda Nyregistreringsguiden.

Gå till din personliga profil i ByggR och välj bort guiden så får du i stället ett blankt ärendekort när du väljer ”Nytt ärende”, där årtal är valbart.

Glöm inte att anmäla dig till Novas julavslutning

Vintern är här och det har blivit dags att runda av poddinarhösten. Vi knyter ihop säcken med ett samtal kring det som varit och vad som komma skall.

Vill du gå på julledighet med en bra känsla i kroppen kring din vardag, din leverantör och en tillförsikt inför våren, är du varmt välkommen att hänga med oss under dessa 45 minuter!

Datum för kostnadsfritt poddinar:

Fredag den 17 december kl. 13:00-13:45 – Klicka här för att anmäla dig

Anmäl dig senast torsdag den 16 december.

Kontakta marknad@sokigo.com vid frågor om anmälan.

Vid frågor om innehållet, kontakta gärna:

Affärsansvarig Mikael Rosenberg, mikael.rosenberg@sokigo.com eller telefon 08-470 75 11
Affärsansvarig Magnus Linzander, magnus.linzander@sokigo.com eller telefon 08-562 344 51
Produktstrateg Christophe Poncin, christophe.poncin@sokigo.com eller telefon 08-404 31 91

Vi vill redan nu passa på att önska dig en god ju och ett gott nytt år!
Hälsningar från Bygg-gänget