Julhälsning från Focus-teamet!

Äntligen är det dags för jul- och nyårshelger med välbehövlig ledighet, efter ett ovanligt och tufft år. Trots att alla fysiska möten ställts in uppskattar vi verkligen alla digitala möten vi har haft tillsammans med er användare. Då det i dagsläget verkar som att våren löper på i samma spår, kommer våra möten och kurser fortsatt genomföras via webb. Titta gärna på våra Tips & Trix-filmer, vi uppdaterar med nya filmklipp första fredagen varje månad!

Ny version av Focus Detaljplan

Vi har nu fått en slutgiltig version av de nationella specifikationerna från Lantmäteriet. Det innebär att vi kan färdigställa arbetet med version 21 av båda Focus-varianterna och utföra sluttester. Releasedatum är inte bestämt ännu men planeras i början av 2021.

Version 21 innehåller:

  • Föreskrifter, allmänna råd och reviderad planbestämmelsekatalog som beslutades 1 oktober 2020
  • Nationella specifikationer för leverans till Lantmäteriets plattform

Ny version av Focus Detaljplan har stöd för AutoCAD 2021. Du som använder AutoCAD 2018 måste då uppgradera till senare AutoCAD-version för att kunna köra den nya Focus-versionen.

Focus Detaljplan Total

Intresset för Focus Detaljplan Total med inbyggd CAD är stort och vi är glada över nya Focus-användare. Våra webinar har redan lockat närmare 300 deltagare, vilket är jättekul! För dig som inte redan deltagit finns en ny chans den 29 januari kl 10.30 – 11.30. Håll ögonen öppna efter inbjudan som kommer i början av januari!

Kurser

Under våren kommer vi fortsatt genomföra våra kurser via webb. Vi rekommenderar alla användare att gå våra webbkurser med genomgång av nyheterna i samband med release av version 21. Detta är extra viktigt för denna release då det mycket nytt att hantera och ännu viktigare att rita rätt.

Vi önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lena, Anna, Niklas, Babak och Tony