Focus Detaljplan och Focus Detaljplan Total – nyhetsbrev hösten 2021

Våren och hösten har varit väldigt intensiv med utveckling av våra två Focus-varianter inför de nya lagkraven som träder i kraft den 1 januari 2022. Allt är på plats men fortsätter under hösten med implementering av nyheter från våra myndigheter. Nedan kommer information om vad som är på gång.

Ny version av Focus Detaljplan/Focus Detaljplan Total:

Vi har nyligen fått revideringar av de nationella specifikationerna för detaljplan och planbestämmelsekatalogen. Dessa implementeras nu till nästa version av Focus med release senare i höst. I den nya versionen kommer även databaslagringen enligt föreskrifterna att finnas. Ytterligare en ny version kommer i början på nästa år och den kommer ha stöd för AutoCAD 2021 och 2022. Börja gärna redan nu att planera för uppgradering av er AutoCAD, om ni inte har AutoCAD 2021 idag.

Focus Detaljplan Total med inbyggd CAD-klient kommer följa samma tidsplan.

Nationella geodataplattformen:

Flera Focus-kunder har redan börjat leverera detaljplaner till produktionsmiljön av nationella geodataplattformen och det fungerar bra. För dig som planerar leverans till produktionsmiljön rekommenderar vi att du använder den nya kommande versionen. Inne i Focus-programmet finns ett uppdaterat hjälpdokument som tydligt beskriver hur anslutningen till plattformen hanteras. Där finns även ett nytt dokument som beskriver tydligare hur nyckeluppsättningen skapas och hanteras i såväl API-portalen som inne i Focus Detaljplan. Behöver du hjälp går det alltid bra att kontakta kundservice eller niklas.billgren@sokigo.com.

PlanDirekt

Utvecklingen av PlanDirekt, en levande planbeskrivning genom hela planprocessen, fortsätter och det kommer under nästa vecka hållas kostnadsfria webinar för dig som vill ha mer information kring detta:
Tisdag den 26 oktober kl. 14:00-15:30 – Klicka här för att anmäla dig
Torsdag den 28 oktober kl. 10:30-12:00 – Klicka här för att anmäla dig

Focus Detaljplan Total

Funderar du och din verksamhet på att gå över till Focus Detaljplan Total där CAD-klienten ingår? Då kan det vara en god idé att kontrollera datum för förnyelse av era CAD-licenser samt att delta på ett webinar som vi kommer hålla den 30 november kl. 10:30. Under webinaret får du mer information och har självklart möjlighet att ställa frågor. Spara gärna datumet i din kalender och håll utkik efter separat inbjudan som skickas inom kort!

Utbildning

För att ta del av de senaste nyheterna i programmet, anmäl dig gärna till vår 3 timmar långa webbkurs Focus Detaljplan Nyheter. Information om nyheter finns även som hjälpdokument inne i programmet. Våra utbildningar fortsätter som vanligt via webb under hösten. Håll gärna utkik på vår hemsida, där vi löpande fyller på med nya datum.

Ny affärsansvarig

Vår kollega Anna Johansson kommer framöver att jobba med försäljning av Focus-produkterna i och med att Anna Holmberg successivt kommer trappa ner inför pension. Du når Anna via mail, anna.johansson@sokigo.com eller telefon, 08-630 70 74.

Varma hösthälsningar
Lena, Niklas, Babak, Anna & Anna