En hösthälsning från Evolution-teamet

Efter en lång och härlig sensommar har nu hösten börjat få fäste med allt vad det innebär! Vad kan då passa bättre än lite höstnyheter från oss på Evolution? För vår del inleddes hösten med en flytt och sedan den 11 september sitter vi i Sundbyberg tillsammans med alla våra Sokigo-kollegor i Stockholm. Har du vägarna förbi Löfströms Allé 1B – titta gärna in på en kaffe!

Sedan vårt senaste nyhetsbrev har användarföreningen använt våra gamla lokaler för en träff och ett par nya kommuner har glädjande nog valt Evolution. Vi har även beslutat att Evolution Webb och Office Add-in 2 säljs som paket och de blir därmed väldigt fördelaktiga för dig som kund.

Evolution Webb och Office Add-in 2 blir en gemensam produkt

Vi är glada att meddela att Evolution Webb och Evolution Office Add-in 2 framöver kommer erbjudas som ett gemensamt paket till alla kunder. Modulerna delar samma användargränssnitt och fungerar sömlöst tillsammans. Det innebär att du som användare kommer att känna dig hemma i båda modulerna och enkelt kan hantera dokument som checkas ut från Evolution Webb i Evolution Office Add-in 2.

Både Evolution Webb och Evolution Office Add-in 2 bygger på den nya Evolution 3-plattformen och de delar så väl backend som användargränssnitt. Detta gör dem enkla att installera och uppdatera gemensamt, vilket ger er en smidig och enhetlig upplevelse.

För dig som är intresserad av att förstärka din verksamhet med Evolution Webb och Evolution Office Add-in 2 kan vi nu erbjuda ett fördelaktigt paketpris. Tveka inte att kontakta din kundansvarige för att boka en visning av produkterna.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en ännu bättre och mer integrerad upplevelse! Kontakta oss om du har några frågor eller önskar mer information.

Användarträff hos Sokigo

13-14 september höll Evolutions användarförening träff i våra gamla lokaler i Vasastan, Stockholm. Träffarna ordnas och planeras av er och vi bistår med lokal och närvarar även i de fall detta önskas. Denna gång var produktägaren Mattias Jansson med och berättade om nyheter samt det pågående arbetet med Evolution 3 och Evolution Webb. Kundansvariga, leverans och Mattias Jansson var även delaktiga i en diskussion gällande uppgraderingar och hur vi kan förbättra den processen.

Ansvarig för användarnätverket är Maria Sundén från Region Jönköping och du är välkommen att kontakta henne vid frågor rörande träffen.

Skulle du vilja vara delaktig i användarnätverkets viktiga arbete? Vi vet att Maria drar ett tungt lass i sitt arbete att tillgodose behoven inom föreningen och vi hoppas att det finns fler användare som skulle vilja hjälpa till. Vid intresse, hör gärna av dig till Maria!

Gemensam utbildning: Behörigheter och rättigheter

Under förmiddagen den 13 september, innan användarträffen började, genomförde vi en utbildning i Behörigheter och rättigheter. Valet av ämne gjordes utifrån kundönskemål och mer än 10 olika organisationer deltog vid detta tillfälle.

Ämnet är en av nycklarna i Evolution och i vissa fall kan just behörigheter och rättigheter vara ett komplext förhållande till att tillgodose kundanpassningar. Utifrån de kommentarer vi fått var utbildningen uppskattad och vi hoppas kunna göra något liknande längre fram. Vi har självklart möjlighet att erbjuda samma utbildning vid ett nytt tillfälle men vi är också öppna för andra förslag. Har du önskemål på utbildningsteman, kontakta gärna din kundansvarige.

Nya kunder

Vi är otroligt stolta att välkomna två nya kunder till Evolution:

  • Bengtsfors kommun som redan har börjat installation och påbörjar utbildning i oktober
  • Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö där vi har påbörjat planering för införandet

Stort tryck på Evolution-leveranser

För närvarande är det stort tryck på våra Evolution-leveranser. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår leveransprocess och genomför just nu flera åtgärder för att möta den stora efterfrågan.

En av de åtgärder vi vidtar är att erbjuda dig som kund mer öppenhet gällande hur våra leveranser fungerar. Just nu pågår ett arbete med att ta fram lättillgänglig dokumentation inför exempelvis uppgraderingar.

För att säkerställa en kontinuerligt hög kvalité genomför vi allt mer omfattande och strukturerade tester. Vi har även infört en ny verifieringsprocess samt uppdaterat rutiner för att hantera avvikelser. Utöver detta kommer vi framåt att vara mer restriktiva med att planera in supportuppgraderingar om de inte är nödvändiga enligt Service Level Agreement (SLA).

Med allt detta i åtanke är vi extra glada att meddela att vi utökat vårt leveransteam genom att anställa Armik som ny leveranstekniker. Denna förstärkning kommer att gynna vår ambition att uppnå snabba, säkra och felfria leveranser.

Införande av Octopus Deploy i Evolution-leveranser

Som ett steg mot att automatisera våra leveransprocesser kommer vi att nyttja Octopus Deploy i syfte att generera snabbare och säkrare leveranser då risken för mänskliga misstag minimeras. Octopus Deploy är en programvara för att automatisera leveranser av versionsuppdateringar till flera miljöer.

Sokigo har idag ett stort antal kunder som redan nyttjar Octopus Deploy för andra produkter och vår önskan är att alla våra kunder på sikt har detta då vi så tydligt kan se fördelarna med lösningen. Först och främst vill vi införa detta för nya produkterna Evolution Webb, Evolution Office Add-in2 och Evolution Internet 2.

För att kunna implementera Octopus Deploy behöver vi installera en ”tentakel” på de servrar där er Evolution-installation finns. En ”tentakel” är helt enkelt ett program som möjliggör kommunikation mellan er webbserver och Sokigos Octopus Deploy-server.

Arbetet är fortfarande pågående men när det är klart behöver vi få ett godkännande från dig och din organisation att installera denna ”tentakel”. Er IT-avdelning behöver även öppna en specifik port i brandväggen så att Sokigos deployment-servrar kan nå ”tentakeln”. I denna process genomför Sokigo installation, konfiguration och test av ”tentakeln” helt utan kostnad för dig som kund.

För ytterligare information kan du kontakta din kundansvarige eller besöka www.octopus.com.

Ett litet höst-tips!

Håll utkik på LinkedIn för att läsa om, och inspireras av två kommuners syn på Evolution och Sokigo som leverantör inom dokument- och ärendehantering. Är du och din organisation intresserade av att dela ert perspektiv och era erfarenheter är du varmt välkommen att kontakta er kundansvarige!

Vi vill avsluta detta nyhetsbrev med att önska dig en riktigt trevlig och skön höst – tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller önskar hjälp i att utveckla ditt Evolution-användande!

Hälsningar från Evolution-teamet