Evolution nyhetsbrev Q3 2022

För många Evolution-användare har det pågått ett intensivt valarbete under de senaste månaderna. På Sokigo har arbetet fortsatt med fokus på vidareutveckling av Evolution för att stödja och effektivisera din verksamhet i både befintliga och kommande behov.

Under september har vi genomfört webinar om de nya modulerna Office add-in 2 samt Evolution Webb. Redan imorgon tisdag den 4 oktober är det dags igen, denna gång med ett webinar om den nya modulen Evolution Minut. Har du missat att anmäla dig? Passa på, anmälan är öppen hela måndagen!

Microsoft stänger ner anslutningen till Exchange Online

Vi vill påminna om den information som Sokigo tidigare skickat ut gällande Microsoft som stänger ner anslutningen till Exchange Online. För dig som har e-postinkorgar kopplade till Evolution och använder basic authentication så kommer dessa att sluta fungera. Här kan du läsa hela utskicket

Webinar och inspelade filmer

Har du missat ett webinar som du vill ta del av i efterhand eller visa en kollega? Sokigo spelar in webinar men även andra filmer för specifika moduler som vi publicerar på vår Evolutions videokanal.

Kontakta gärna din kundansvarige om du har input eller förslag på filmer som du skulle vilja att vi spelade in!

Månadens modul – Evolution AD-synkronisering

Evolution AD-synkronisering är modulen som ser till att alltid hålla användares uppgifter i Evolution aktuella. Modulen synkroniserar användare mot ert AD exempelvis en gång om dagen – tidsintervallet bestämmer du. Med Modulen slipper du tidkrävande manuell synkronisering samtidigt som du säkerställer att ni alltid har uppdaterade uppgifter i Evolution.

Kontakta din kundansvarige om du är intresserad av Evolution AD-synkronisering.

Generella utbildningar

Är du och dina kollegor intresserade av att delta i generella gemensamma utbildningar i Evolution? Vi har en tanke om att erbjuda distans-utbildningar som går igenom en särskild funktionalitet eller modul – därför vill vi gärna veta om det finns intresse för detta bland våra användare. Får vi tillräckligt många intresserade kommer vi att testa konceptet.

Intresseanmälan sker via denna e-tjänsten: https://abou.sokigo.com/EvolutionUTB

Evolution 2.27

Den senaste versionen av Evolution, version 2.27, finns nu redo för beställning. Många kunder är redan inbokade under höst och vår – kontakta kundansvarig för att boka tid för uppgradering.

Ett urval av nyheter:

  • Möjlighet att automatiskt konvertera filer till PDF/A vid avslut
  • Möjlighet att välja minimerade beslutsinstanser som standard i mötesträdet via Applikationsinställningar
  • I möten kan förstasidor nu kopieras mellan dokument-filter
  • Status för Bevaras/Gallras är nu rättighetsstyrt
  • Möjlighet att skicka sammanhängande filer i inkorgar till en annan enhets inkorg

Fullständig versionsinformation finns på vår KDB.