En sommarhälsning från Evolution-teamet

Sommaren är på intågande och vi vill passa på att önska trevlig sommar samt att dela nyheter och information om Evolution. Nedan kan du läsa mer om bland annat utbildning i samband med höstens användarträff och lite användartips.

Evolution Internet 3 – utveckling för diarieföringen

Modulen för att presentera din organisations diarium på nätet har tagit ett par stora kliv framåt. Designen av Evolution Internet 3 har uppdaterats med samma komponenter som används för Evolution Webb och Evolution 3. Nu finns även sök-funktionalitet under en ny flik kallad ”Möten” där du kan publicera kallelser och protokoll på ett strukturerat sätt.

Det finns även möjlighet för medborgare att direkt begära ut handlingar. Utifrån sökresultat klickar de enkelt i vilka handlingar de vill begära ut och sedan skickas den informationen till Evolution där ni enkelt kan distribuera handlingarna till medborgaren. Det kommer även finnas möjlighet att konfigurera bort en eller flera av flikarna Handling/Dokument, Ärende eller Möte om ni så önskar.

Tidigare funktion finns så klart kvar som att skydda sekretess och personuppgifter, organisationsanpassa gränssnitt eller använda standardgränssnitt för att snabbt komma i gång.

Kontakta din kundansvariga om du vill ha en visning eller vill veta mer.

Tips och trix i Evolution
 • Frånvaromeddelande
 • Visste du att det går att lägga till frånvaromeddelande i Evolution? Tänk på att lägga in det innan du går på semester. Du hittar detta under ”Verktyg” → ”Användaruppgifter” → ”Autosvar”.
 • Ställföreträdande handläggning
 • Du kan ersätta de personer som är på semester med ställföreträdare genom att gå in i Evolution Admin och tillfälligt ersätta dem med personer som är på plats. Dessa får då behörighet att hantera pågående ärenden.
 • Utskicksmallar
 • När du ska distribuera handlingar från Evolution så kan du använda dig av organisationsövergripande, eller personliga, utskicksmallar. Högerklicka i textrutan för distributionen för att skapa en ny mall.
 • Spara sökningar
 • Visste du att att du kan spara sökningar för att återanvända dessa nästa gång en sökning ska genomföras. De kan sparas antingen för en enskild användare eller för hela enheten.
 • Förtroendevalda i adressregistret
 • För dig som har Evolution Connector Elected – visste du att de förtroendevalda hamnar i adressregistret och kan hämtas in därifrån för distribution (och/eller signering av dokument för dig som även har Connector Sign).

Utbildning ”Behörighet och rättigheter” är flyttad till 13 september

Den efterfrågade utbildningen i behörigheter och rättigheter är flyttad till förmiddagen den 13 september. Utbildningen sker då i samband med Evolutions användarträff som sträcker sig från lunch den 13:e till eftermiddag den 14 september. Vi vill på detta sätt ge fler möjlighet att delta, vilket kommer vara möjligt att göra både digitalt och på plats

Agenda för utbildning

 • Genomgång av hur behörigheter och rättigheter samverkar och fungerar
 • Produktägare Mattias Jansson svarar på frågor
 • Fördjupning inom ämnet

Kostnad

6000 kr exkl. moms per organisation (gäller för tre deltagare), 1000 kr exkl. moms per tillkommande deltagare.

Datum och plats

Onsdag den 13 september kl. 9:30 – 11:30
På plats: Hudiksvallsgatan 4 B, 113 30 Stockholm
Digitalt: Anmälda deltagare bjuds in till ett teamsmöte.

Anmälan

Anmälan till kursen görs via vår hemsida.

Öppettider för Sokigos kundservice under sommaren

Som vanligt håller vår kundservice öppet hela sommaren, dock med något lägre bemanning under vissa veckor så svar på supportfrågor kan dröja aningen längre än vanligt. Kontaktuppgifterna till kundservice hittar du på vår hemsida.

Sist men inte minst önskar alla vi som jobbar med Evolution dig en fantastisk sommar!