Evolution nyhetsbrev Q2 2022

Snart är det midsommar och ett kvartal har gått sedan det senaste nyhetsbrevet. Under dessa månader har våra pilotkunder arbetat intensivt med att testa det nya webbgränssnittet och vi har även utvecklat en ny version av Evolution 2.27. Sist men inte minst – vi släpper nu en ny modul för färdigpaketerade e-tjänster som finns att beställa redan idag. Detta presenteras i nyhetsbrevet, tillsammans med personalförändringar.

Evolution Webb

Under våren har sex Evolutionkunder pilottestat Evolution Webb. Vi vill passa på att tacka dessa kunder för deras hjälp och engagemang!

Nu kan du beställa Evolution Webb som ett tillägg för Evolution, om den funktionalitet som finns idag motsvarar era behov. För demo, mer information och beställning kontakta din kundansvarige.

Evolution Minut

Sokigo har under våren arbetat med en ny modul för färdigpaketerade e-tjänster. Med Evolution Minut kan din organisation erbjuda invånare e-tjänster som hamnar direkt i Evolution. Handläggare slipper manuella och tidskrävande uppgifter som att registrera och komplettera ärenden. All kommunikation går via e-tjänsten direkt till/från Evolution. Invånaren kan ta del av sina ärenden via sitt digitala fönster Min Sida.

Är du intresserad och vill ha en demo eller har du funderingar kring modulen, kontakta Douglas Malmberg som är ansvarig för Evolution Minut. Modulen kan beställas redan nu för levereras under hösten 2022. De fem första kunder som beställer moduler får införandet till halva priset!

Håll utkik – under hösten kommer vi att bjuda in till webinar där vi visar lösningen.

Förslag på e-tjänster som ska ingå i paketeringen

Sokigo ansvarar för att bygga och förvalta e-tjänsterna som ingår i Evolution Minut. Har du som kund input gällande e-tjänster som du önskar ska ingå i paketeringen? Vi tar gärna emot förslag via e-tjänsten nedan. Tack på förhand!

Lämna förslag

Evolution 2.27

Under våren har vi arbetat intensivt med att utveckla en ny version av Evolution 2.27. Missa inte vårt webinar onsdag den 22 juni kl. 11:00-12:00 där vi presenterar den nya versionen, läs mer och anmäl dig på vår här.

Ett urval av nyheter:

  • Möjlighet att konvertera filer till PDF/A automatiskt vid avslut
  • Val av vilka beslutsinstanser som ska vara minimerade som standard i mötesträdet kan nu göras under Applikationsinställningar
  • Förstasidor kan nu kopieras mellan dokumentfilter i möten

Fullständig versionsinformation finns på vår KDB.

Version 2.27 kommer att släppas efter sommaren, kontakta din kundansvarige för mer information eller om du är intresserad av att uppgradera.

Kundintervjuer

En av de vanligaste frågorna och önskemålen vi får vid kunddialog är exempel på hur andra Evolutionanvändare jobbar med systemet.

Vårt mål är därför att under året intervjua kunder för att presentera hur de arbetar med Evolution och specifika användningsområden.

Vi skulle därför uppskatta om det finns Evolutionanvändare som vill dela med sig av hur ni arbetar. Vi vet att andra kunder är mycket intresserad av detta!

Exempel på användningsområden vi vill veta mer om:

  • Gallrar eller genomför ni arkivuttag?
  • Arbetar ni med webbdiarium?
  • Arbetar ni med publicering?
  • Arbetar ni med mappstrukturen?
  • Har ni klassificering med kopplade handlingstyper eller mallar?
  • Hur använder ni avtalsmodulen?

Alla exempel på Evolution användning välkomnas. Hör gärna av dig till din kundansvarige om det finns något du och din organisation vill dela med er av.

Kundnätverket

Om du är intresserad av att engagera dig i Evolutions kundnätverk, kontakta då gärna Maria Sundén.

Personalförändringar

Vi är glada att presentera Ove Särnkvist som har börjat jobba som databasutvecklare på Sokigo.

Ove kommer framförallt att jobba med konvertering av kunddata till Evolution och annat databasrelaterat. De senaste 10 åren har Ove jobbat med MS Office, i huvudsak utveckling av programtillägg som utökar programmens funktionalitet.

Välkommen till Evolution-gänget Ove!

Kontakta support

Under sommaren är supporten tillgänglig som vanligt mellan 8-17 på vardagar. Du når kundservice på telefonnummer 0771-60 60 70 eller via mail.

Glad sommar

Avslutningsvis önskar dig en härlig midsommar!

Nyhetsbrevet är tillbaka i höst då vi ser fram emot nya möjligheter.