Evolution nyhetsbrev Q1 2023

Det nya året har fått en spännande start och vi på Sokigo har precis avslutat testerna av Evolution 2.28 som redan hunnit levereras till två pilotkunder. Den nya versionen kommer finnas tillgänglig för samtliga från i mitten av april – läs mer om ett urval av nyheter från versionen i detta nyhetsbrev.

Vi vill uppmärksamma om att tiderna för uppgradering innan sommaren börjar ta slut så kontakta din kundansvarige snarast möjligt om du vill boka tid för uppgradering. I detta nyhetsbrev kan du även läsa mer om en ny modul för myndighetspost samt de senaste tillskotten i Evolution-familjen.

Vad är nytt?

Evolution 2.28, Evolution Mina Meddelanden, Evolution Mappinkorg
Dina önskemål och synpunkter är viktiga för oss och Evolutions framtida utveckling! Vår roadmap utgår till stor del från de kundönskemål som lyfts fram och diskuterats i Evolutions användarnätverk. Genom att bolla önskemålen vi får med användarnätverket kan vi prioritera den utveckling och de behov som är mest eftertraktade hos våra användare.

Här är några av de nyheter som kommer i version 2.28:

  • Möjlighet att hantera parallella tvättade kopior av dokument som kan vara tvättade från sekretess eller personuppgifter
  • Hämta signerade dokument som tvättats från personuppgifter från Netpublicator Sign (hämtas parallellt med det signerade originalet)
  • Möjlighet att kopiera ärendeinformation till ett nytt ärende (dokument tas ej med)
  • Möjlighet att kopiera mappstruktur, utan dokument, till annan mapp

Utöver detta har vi fokuserat på prestandaförbättringar i flera delar av klienten som gör systemet betydligt snabbare. Här kan du läsa om alla nyheter och förändringar i Evolution 2.28

Nu finns en modul för myndighetspost!

En efterlängtad nyhet är integrationen som kopplar Evolution till myndighetspost, vilket gör det möjligt att skicka information till exempelvis Kivra via Evolutions distributionsfunktion.

Ny typ av Digital inkorg

Mappinkorg kan användas för att till exempel skanna dokument till en konfigurerad mapp i nätverket. Modulen övervakar denna mapp och hämtar automatiskt in dokument som laddas upp i mappen och lägger till dessa i en digital inkorg i Evolution. Skanning är bara ett exempel då modulen även kan användas som enklare integration mot andra system.

Vi välkomnar Järfälla kommun och Landskrona Stad till familjen!

Vi är mycket stolta och glada över att Järfälla kommun valde Evolution vid deras upphandling. Arbetet pågår för fullt inför övergången och allt flyter på bra, inom kort väntar utbildning för berörda medarbetare hos Järfälla kommun. Det är extra roligt att Järfälla även har Ecos och ByggR som nu ska integreras med Evolution för att förenkla och digitalisera arbetet.

Under mars månad blev det även klart att Landskrona stad valt Evolution som dokument och ärendehanteringssystem samt Netpublicators lösningar för förtroendevalda. Införandet har redan dragit igång och just nu pågår planeringen tillsammans med Landskrona.

Vi ser fram emot långa och framgångsrika samarbeten!

Personalförändringar hos Sokigo

Johan Ekelund, affärssansvarig, är föräldraledig till och med hösten 2023 och tidigare kundansvarige Rashed Davodi axlar numera hans roll.

Magnus Hirschfeldt tar över som ny kundansvarig i stället för Rashed. Magnus är utbildad gymnasielärare och har de senaste åtta åren jobbat med ledarskap och utbildning på Teach for Sweden. Tidigare har Magnus arbetat med kommuner och skolor runt om i Sverige med kompetensförsörjning för högstadieskolor.

Ahmed Nebi arbetar sedan december 2022 i supporten. Han är utbildad systemutvecklare i Java och har många års erfarenhet av service. Ahmed vill hela tiden lära sig mer inom systemutveckling och driver på fritiden egna projekt inom detta.

Kundövergripande utbildning i behörigheter och rättigheter

I senaste nyhetsbrevet undersökte vi intresset för gemensam utbildning i Evolution och utifrån det positiva gensvaret som visades genomför vi nu utbildning i behörigheter och rättigheter.

Viktigt att tänka på är att kunders behov ser olika ut. Utbildningen kommer därför fokusera på användarens åtkomst till material (dokument, mappar, ärenden) genom tilldelning av behörigheter samt användarens åtkomst till funktionalitet genom tilldelning av rättigheter.

Kundanpassade utbildningar genomförs av din kundansvarige.

Agenda för utbildning:

  • Genomgång av hur behörigheter och rättigheter samverkar och fungerar
  • Produktägare Mattias Jansson svarar på frågor
  • Fördjupning inom ämnet

Kostnad:
6 000 kr per organisation och tillfälle (gäller för 1-3 deltagare). Ytterligare deltagare 1 000 kr per deltagare. Alla priser är exklusive moms.

Datum
23 maj kl. 09:30-11:30
30 maj kl. 09:30-11:30

Anmäl intresse
Anmäl dig senast den 28 april via denna länk

Förutsättningar
Sokigo har rätt att ställa in utbildningen vid för få anmälda eller vid sjukdom.

Viktigt!

Från den 10 oktober 2023 slutar Microsoft supportera SQL Server 2012 och Windows Server 2012/2012 R2. Sokigo rekommenderar därför att kunder som har dessa versioner uppgraderar till en nyare version. Detta arbete behöver planeras tillsammans med din kundansvarige då det innebär flytt av tjänster och databas med hjälp av Sokigos konsulter. Kontakta kundansvarige för mer information samt kostnad rörande uppgraderingen.

Se mer information på Microsofts hemsida

Kontakt

Kontakta din kundansvarige om du är intresserad och vill veta mer om någon av modulerna eller senaste versionen av Evolution. Vid övriga frågor och funderingar kontakta kundservice@sokigo.com.