Nyhetsbrev kvartal 1 2022

Under månaderna som gått sedan vårt senaste nyhetsbrev har Sokigo arbetat intensivt med att pilottesta det nya webbgränssnittet, en kommande modul och mycket annat. I detta nyhetsbrev kan du läsa mer om utvecklingen, personalförändringar och information från användarnätverket.

Evolution Webb

Evolution webb är ett webbgränssnitt som kommer vara kompatibelt med windowsklienten. Under två månader har fem Evolution-kunder pilottestat det nya webbgränssnittet.

Testningen har skett i en miljö som varit i drift hos Sokigo och processen har utgått från design samt skapande och redigering av information kring ärenden och dokument. Varje månad utpekas ett fokusområde för test och utvärdering av pilotkunderna och i slutet av månaden hålls sedan en avstämning mellan Sokigo och pilotkunderna. Testningen har gått bra och vi har fått mycket insiktsfull feedback från pilotkunderna – processen går framåt med stormsteg!

Vår förhoppning är att kundansvariga ska kunna visa Evolution Webb mot vårens slut och att modulen till hösten ska vara redo att implementeras hos intresserade Evolution-kunder.

Evolution Minut

Evolution Minut är en e-tjänstemodul med en uppsättning av integrerade e-tjänster skapad för att, på ett strukturerat och effektivt sätt, ta in ärenden för handläggning i Evolution. Evolution Minut levereras som tjänst och kopplas samman med huvudklienten för att skapa en helhetslösning och en användarvänlig medborgardialog. Invånare kan ta del av sina inskickade ärenden via Evolution Minut, med hjälp av invånarens digitala fönster ”Min sida”.

Fördelar med Evolution Minut:

 • Hantera förslag, ansökningar, kompletteringar m.m. helt digitalt
 • Minskade ledtider och administrativ besparing
 • Ärenden ”lever” endast i Evolution
 • Alla intressenter har alltid tillgång till aktuella ärenden via invånarens ”Min Sida”

Douglas Malmberg, tidigare kundansvarig, är ansvarig för utvecklingsprojektet. Har du som kund tankar om vilka e-tjänster som hade varit bra att få med i paketeringen, eller har du funderingar kring modulen? Hör gärna av dig till douglas.malmberg@sokigo.com!

Kundintervjuer

En av de vanligaste frågorna och önskemålen vi på Sokigo får vid kunddialog är exempel från hur andra Evolution-användare jobbar.

Vårt mål är därför att under året intervjua kunder och presentera hur de arbetar med Evolution inom specifika användningsområden. Vi skulle därför uppskatta om det finns Evolution-användare som vill dela med sig av hur ni arbetar. Vi vet att andra användare är mycket intresserad av detta.

Exempel på användningsområden av intresse:

 • Gallring eller arkivuttag
 • Arbete med webbdiarium
 • Arbete med publicering
 • Arbete med mappstrukturen
 • Klassificering med kopplade handlingstyper eller mallar
 • Avtal

Alla exempel på Evolution-användning uppskattas – hör gärna av dig till din kundansvarige om det finns något du vill dela med dig av.

Användarnätverket

Användarnätverket kommer genomföra en träff, ett lunch-till-lunch-möte, onsdag den 11 till torsdag den 12 maj. Träffen kommer att hållas som ett hybridmöte – både fysiskt i Sokigos lokaler på Hudiksvallsgatan 4B och digitalt via Zoom.

En fullständig agenda har gått ut till nätverket via mail.

Anmäl dig och dina kollegor, senast 22 april, genom att maila maria.sunden@rjl.se.

Sokigo förser de som är på plats med lunch och fika.

Personalförändringar

Douglas Malmberg har, som nämnt ovan, börjat arbeta med Evolution Minut och har därmed inte längre rollen som kundansvarig. Vi har därför stärkt upp teamet med Elisabeth ”Lisa” And!

Lisa har tidigare arbetat på Vaxholms stad med systeminföranden och handläggning, bland annat handläggning just i Evolution. Vi tror att Lisa kommer bli ett mycket bra tillskott i personalstyrkan och vara till stor hjälp för dig som Evolution-användare.

Välkommen till gänget Lisa!

Tips

För dig med Evolution Digitala inkorgar:

Från och med version 2.26.7 av Evolution finns en ny funktion i digitala inkorgar där e-postinkorgen nu lägger dokument i sitt ärende per automatik, baserat på referensen i e-postmeddelandets ämne. Referensen läggs automatiskt till i utgående e-postmeddelanden som skickas från ärenden, och när mottagaren svarar på dessa meddelanden kommer de alltså att landa i rätt ärende.

Stegen är:

 1. Lägga in e-postadressen som funktionsbrevlåda i Evolution Admin
 2. I distributionsomgången, välj funktionsbrevlådan som avsändare
 3. Ändra inte i rubrikens referens
 4. Skicka

Kontakta din kundansvarig om det finns behov av en visning.

Kunddatabasen

På kunddatabasen finns det nu ett flertal filmer som visar Evolutions olika funktioner, bland annat:

 • Flödesbyggnation
 • Mallar
 • Rapporter
 • Klassificering

Besök gärna kunddatabasen och lär dig mer om Evolution!

Tipsa gärna din kundansvarige om du har förslag på användarfilmer Sokigo bör skapa till kunddatabasen.