Evolution nyhetsbrev februari 2021

Det nya året har kommit igång på allvar med införandeprojekt, förvaltningsmöten och uppgraderingar till Evolution 2.26. Vårens arbetsschema är fullspäckat med uppgraderingar, nyinstallationer, konverteringar och mycket annat. Det är väldigt roligt att våra användare är aktiva och vill vara med och driva utvecklingen av Evolution framåt.

I detta nyhetsbrev gör vi en återblick på februari där Kommunträffen 2.0 var den största höjdpunkten. Vi presenterar även månadens modul Evolution Document Web och välkomnar Öckerö som ny användare av Evolution.

Kommunträffen 2.0

Kommunträffen är nu genomförd och vad bra den blev!

Annika Dopping och vår egen Johan Ekelund höll i vårens digitala träff för nästan 600 deltagare, ett nytt rekord som vi på Sokigo är mycket nöjda med. Det är otroligt värdefullt att få möta så många och att diskutera digitaliserad ärende- och nämndshantering i Evolution med våra användare.

Vi vill tacka alla deltagare för visat intresse och ett särskilt stort tack vill vi rikta till de representanter ute hos våra användare som delade med sig av sina erfarenheter: Linus Johannesson i Kristianstad, Anela Lennarthson i Vara kommun, Sara Eriksson i Grästorps kommun, Maria Rosander i Vänersborgs kommun och Andreas Carlsson, VD på Netpublicator.

För dig som inte kunde delta på Kommunträffen 2.0 kan du se den i efterhand på denna länk: https://sokigo.com/kommuntraffen/.

Månadens modul

Evolution Document Web gör det möjligt att presentera publicerade mappar och dokument direkt till önskad plats på organisationens intranät eller webbplats. I modulen kan du välja om allmänna handlingar, godkända dokument eller arbetsmaterial ska publiceras. Dessa kan även publiceras på olika platser på webben.

Fördelar med Evolution Document Web

  • Gör det möjligt att, utan någon extra utveckling, publicera hela mappstrukturer med ingående dokument på exempelvis intranätet eller webbplatsen
  • Kategorisera mappar så att en vald kategori visas på specifika platser, exempelvis ”Digital anslagstavla”. På så sätt kan dokument från flera olika mappar publiceras på ett och samma ställe
  • Styr vilken typ av dokument som skall publiceras. De tre typerna är alla dokument, godkända gällande dokument och allmänna handlingar. Endast de dokument som matchar typen kommer publiceras

En nyhet i modulen är att du nu kan fritextsöka i publicerade dokument.

Vill du veta mer om modulen, kontakta er kundansvarige.

Vi välkomnar nya kunder

Vi är väldigt glada att välkomna Öckerö kommun som användare av Evolution. Öckerö är en kommun med nästan 13 000 invånare i Västra Götalands län. Under våren påbörjas deras resa att införa Evolution, vilket är både roligt, tidskrävande och givande för verksamheten. Varmt välkomna Öckerö!

Tack för ett bra februari, vi önskar dig en härlig start på den stundande våren!