Eslövs kommun förenar nytta med nöje genom digital cykeltur

Går det att kombinera en rolig aktivitet med att lära sig mer om kommunen du bor eller verkar i? Frågar du Eslövs kommun får du förmodligen ett rungande JA till svar. Med hjälp av sin e-tjänsteplattform har Eslöv skapat en digital cykeltur med tillhörande frågetävling som använts av både anställda och företagare inom kommunen.

Av en e-tjänst, enkelt byggd på klientlogik och visa-göm-töm-fält, skapade Eslövs kommun en digital cykeltur för att kringgå de hinder för umgänge och aktivitet som medföljt den pågående pandemin.

Allt började med att vi försökte hitta en aktivitet att göra inom förvaltningen och samtidigt hålla social distans. Det blev en riktig snackis och den digitala cykelturen har nu använts med både interna och externa deltagare, berättar Eva-Lena Nilsson, e-strateg i Eslövs kommun.

Som lagtävling över Skype eller som enskild aktivitet, flexibiliteten gav flera olika användningsmöjligheter. Såväl under introduktionsdagar för nyanställda som under kommunens Näringslivsdag har den digitala cykelturen varit ett mycket uppskattat inslag.

Ett sätt att utforska kommunen på distans

Med olika destinationer i kommunen som mål får den tävlande olika ledtrådar som filmklipp, rebusar, QR-koder eller liknande för att gissa rätt ort. När rätt destination angetts följs detta av ett antal frågor som anpassats för tillfället. Ett roligt sätt att uppleva och lära sig mer om kommunen helt enkelt. Samtidigt har den digitala cykelturen varit en unik möjlighet för alla som deltagit att bekanta sig med kommunens e-tjänsteplattform.

Det är svårt att vara förutseende när du skapar något nytt utan ett förbestämt mål. Med facit i hand är Eva-Lenas tips att skapa mallar för att lättare kunna anpassa e-tjänsten för nya tillämpningar.
Sen är det bara att låta fantasin flöda och ha roligt, tillägger Eva-Lena.

Tiden har tvingat oss att vara kreativa och Eslövs digitala cykeltur är ett lysande exempel på detta – en nytänkande e-tjänst som erbjuder deltagaren både smittsäkert socialt umgänge och kommunkunskap.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Eva-Lena Nilsson, Eslövs kommun eva-lena.nilsson@eslov.se eller Carolina Röhrl, Sokigo carolina.rohrl@sokigo.com