En julehälsning kommer här, till dig som Focus håller kär

Det är med kyla och snö vi närmar oss årets slut. Återigen ser vi tillbaka på ett intensivt år då vi bland annat satt föreskrifterna för detaljplaner och planbeskrivningar i drift. Många användare har även påbörjat leveranserna av detaljplaner till den nationella geodataplattformen och vi ser att det i stort sett fungerat mycket bra.

Kundmöten

Det har varit otroligt kul att äntligen få träffas under hösten och vi vill passa på att tacka för den fina responsen vi fått från dig som användare. Den 18 och 19 januari är det dags igen, denna gång i Göteborg. Inbjudan och mer infoformation om anmälan hittar du här. Vi planerar även för kundträffar i Skåne under våren, så håll utkik efter inbjudan som kommer senare!

Ny version av Focus Detaljplan

Vi har nu påbörjat arbetet med en ny version för båda Focus-varianterna med beräknad release Q1 2023. Versionerna kommer ha stöd för planbestämmelsekatalog daterad 1 november 2022 samt en del nya och förbättrade funktioner. Den nya versionen har stöd för AutoCAD 2022 och 2023. Du som använder AutoCAD 2021 eller tidigare måste därför uppgradera till senare AutoCAD-version i samband med uppgradering till den nya Focus-versionen.

Focus Detaljplan Total

Intresset för Focus Detaljplan Total med inbyggd CAD är fortsatt stort och det har skapat flera nya Focus-användare, men även många med befintliga Focus-licenser har valt att skifta till Focus Detaljplan Total. Ett tips till dig som funderar på att gå över är hålla koll på ditt förnyelsedatum för AutoCAD-licenserna.

PlanDirekt

Utrullning av PlanDirekt pågår för full och nästan 70 Focus-kommuner har beställt den nya lösningen.

Kurser

Vårens kursschema finns på plats och nya datum fylls på kontinuerligt. Merparten av grundkurserna kör vi under våren i kurslokal. Efterfrågan är fortsatt stor, så boka gärna kursen i god tid. Ta del av vårens kursschema här!

Support under jul och nyår

Vår kundservice är bemannad alla arbetsdagar, dock med något mindre resurser än normalt.

Vi önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 🎄🎅
Lena, Anna J, Niklas, Babak och Tony