Från oss alla till er alla…

Ett minst sagt annorlunda år är snart till ända och vi avslutar det sista nyhetsbrevet för året med ett inlägg från vår affärsområdeschef Carl-Johan Ahde.

Vår kundservice håller öppet alla vardagar under julveckorna, utom de röda dagarna. Du når oss på kundservice-evolution@sokigo.com eller 08-595 134 00.

En glädjande nyhet är att Evolution-teamet under nästa år förstärks ytterligare. Mer om det, och vad som händer under 2021, väntar i nästa nyhetsbrev.

Från oss alla till er alla – en riktigt God Jul!🎄🎅🤶
För lite extra julkänsla, lyssna här på Adolf Fredriks flickkör 🎵✨

Julhälsning

Då vi närmar oss jul igen, kommer här en julhälsning med en önskan om ett betydligt ljusare nytt år. Adventsstjärnor och utebelysningen i villaområdet där jag bor, glittrar starkare än jag någonsin har sett förut. Det känns som att alla vill hjälpas åt för att lysa upp vårt december och mörka 2020 så mycket som möjligt.

Även om året som sådant lämnat väldigt mycket att önska, kan vi inte klaga på utvecklingen för Evolution. Trots pågående pandemi, eller kanske rent av – på grund av den, har tillströmningen av nya kunder till Evolution varit större än någonsin. Det har tillkommit mer eller mindre en ny stor användare av Evolution varje månad – kommuner som Borlänge, Sala och nu senast Klippan. Det är även myndigheter runt om i landet samt tre aktörer inom bostäder och fastighetsförvaltning.

Att driva införandeprojekt och utbildningar digitalt, något som i mars kändes nytt och lite stelt, har nu blivit en del av vår vardag. Jag är övertygad om att våra förändrade arbetsformer, med mer digitala möten och färre resor, till stor del kommer att bestå när vi väl återgår till det ”nya normala”. Dock kanske inte fullt så extremt som nu. Det är trots allt mycket du missar, när du inte ser dina kollegors eller kunders kroppsspråk – glada miner, rynkade ögonbryn, lätta steg till kaffeautomaten och annat som ger en naturlig feedback på hur vi arbetar tillsammans.

2020 blev Essvision en del av systerbolaget Sokigo

I och med fusionen är vi nu en del av en betydligt större organisation. Vi 20 som arbetar med Evolutions leveranser, utbildningar, support och produktutveckling har nu 140 nya kollegor som vi gradvis lär känna.

Inom Sokigo finns en rad andra system som vi integrerar Evolution allt tätare mot. Exempelvis har vi under året säkrat integrationer för att flytta nämndsmöteshandlingar mellan system för bygglov (ByggR) och miljötillsyn (Ecos) mot Evolution. Tillsammans med e-tjänsteplattformen Abou har vi gjort ett flertal nya affärer under året och det är så vi tror det ska vara! Varje system har sin målgrupp – sina experter och användare med sina specifika behov. För vår del är det registratorer, handläggare och mötessekreterare. Systemen ska samarbeta så att flöden dem emellan ska kunna ske så smidigt, integrerat och enkelt som möjligt.

Det är fantastiskt roligt att vara med och hjälpa till med allt detta! Tillsammans med vårt starka Evolution-team ser jag fram emot att fortsätta resan in i ett ljusare 2021.

Till dess vill jag passa på att önska dig en riktigt glad och skön Jul!

Hälsningar

Carl-Johan Ahde
Affärsområdeschef Sokigo