Fredag den 27 september kl. 16:00 till måndag den 30 september kl. 08:00 utför Lantmäteriet systemunderhåll som berör tjänsten Geotorget. Under tiden för underhållet kommer tjänsten inte kunna användas. 

Detta innebär att schemalagda körningar mot Lantmäteriet, såsom hämtningen av ytor samt lägenhetsavisering, inte kommer att fungera under helgen. Under driftavbrottet kommer ett antal felmeddelanden genereras från FB Schemaläggare. Ingen åtgärd behövs för detta så länge nästkommande körning mot Geotorget genomförs utan felmeddelanden. Tips för att kontrollera statusen på schemalagda jobb är att titta i jobblistan i FB Admin.

Extra information för dig med FB Lägenhet

Får du fortsatta felmeddelanden från tisdag den 1 oktober och framåt behöver du agera. Har ni en äldre version av FB Schemaläggare behöver lägenhetsaviseringen återställas manuellt. Ett vanligt förekommande felmeddelande är då ”metadatafiler saknas”. Information om hur du manuellt återställer lägenhetsaviseringen finns här: Steg-för-steg-instruktioner på FB Hjälpforum

På FB Hjälpforum finns även instruktioner om hur du gör för att ta reda på vilken version av FB Schemaläggare ni har installerad samt hur du gör för att uppdatera till senaste version, som är FB Schemaläggare 7.12.4.

Årets taxeringsinläsning

Vi har noterat att ett flertal kunder fortfarande inte har läst in årets taxeringsinformation. Att läsa in taxeringsinformationen är en förutsättning för att kunna fortsätta avisera fastighetsinformation. På FB Hjälpforum finns instruktioner för dig som vill läsa in taxeringen på egen hand.

Beställa hjälp

Önskar du hjälp med:

  • Inläsning av årets taxeringsinformation
  • Återställning av lägenhetsavisering som stannat
  • Installation/kontroll av version av FB Schemaläggare 7.12.4

Kontakta Sokigo på kundservice@sokigo.com för beställning. Tänk på att tydligt uppge vad du vill beställa hjälp med.

Har du frågor?

Kontakta oss på kundservice@sokigo.com