Version 1.7 av PlanDirekt går nu att beställa!

Snart rullar vi ut den nya versionen av PlanDirekt och du kan redan nu lägga din beställning för uppgradering. Versionen 1.7 innehåller ett flertal nya funktioner och förbättringar vilka du kan läsa mer om nedan.

Utvecklingsarbetet med version 1.7 är inne i slutskedet och release planeras till mitten av november.

Exempel på nyheter är:

  • Förhandsvisning av publicerade projekt
  • Text i block som är taggats enligt temat ”syfte” och gruppen ”syfte” hämtas nu in till Focus
  • Nya block kan skapas mellan befintliga block
  • Du som använder ArcGIS-plattformen som GIS-system kan nu nyttja lösningen för att bädda in kartapplikationer direkt i din planbeskrivning

Här kan du ta del av samtliga release notes.

För beställning kontakta vår kundservice, kundservice@sokigo.com.

PlanDirekt med ArcGIS-applikationer

En av ambitionerna med PlanDirekt 1.7 är möjligheten att arbeta med interaktiva inbäddade kartor och att kunna nyttja all styrka och bredd i användarens GIS-plattform – oavsett om du har CSM eller ArcGIS.

Möjligheten att nyttja ArcGIS i PlanDirekt innebär en mindre omkonfigurering av systemet vid uppgradering. I ArcGIS behövs ingen konfigurering göras då applikationer som Instant apps eller Experience builder endast bäddas in med sin publika url. Det är därmed helt upp till din organisation vad ni väljer att visa och hur ni vill visa det!

Har du frågor kring hur detta fungerar eller hur du bäst arbetar för att väva samman ArcGIS och PlanDirekt – tveka inte att höra av dig!

Kurser

På vår hemsida finns möjlighet att läsa mer om och anmäla sig till våra användarutbildningar i PlanDirekt. Vi har flera inplanerade kurstillfällen under hösten och våren så passa på att tipsa nyanställda kollegor eller konsulter om att anmäla sig här! Vi kommer att fylla på med nya datum för kurser allteftersom.

Vid frågor och funderingar, kontakta gärna: