Nyheter – LV, LTF, Gata och Mark

Sommarledigheten står för dörren och vi är nog många som ser fram emot att få ta lite ledigt och hämta andan. Samtidigt så är det mycket nytt på gång inför hösten för oss som jobbar inom området GTM (Gata, Trafik och Mark).

Nu släpper vi Mark 2.0!

Med Mark 2.0 lanserar vi ett helt nytt och smartare sätt att arbeta på. I Mark 2.0 lägger vi stor vikt vid lägeskvalitet och ajourhållning av ytbaserade skötselobjekt på ett effektivt sätt.
Mark 2.0 är byggd för att samverka med den kommunala baskartan och TopoDirekt, där er verksamhet tar del av redan inmätta ytor och förädlar samt verksamhetsanpassar dem.

Smart ytgenerering, lätta GIS-klienter och stöd för svensk geoprocess är nyckelfunktioner för att ett geografiskt flöde från baskartan till verksamheten skall vara möjligt.

Skapa en trygg miljö för barnen med Lekplatskollen

Applikationen syftar till att minska risken för skador på barn vid kommunens lekplatser.
Första versionen av Lekplatskollen släpptes i februari 2019. 3 kommuner har kommit igång och arbetar skarpt, 5 kommuner testar applikationen för närvarande. Under Kommunträffen kommer vi att visa applikationen samt erfarenheter från införanden.

MinutGT – vårt e-tjänsteerbjudande inom Gata och Trafik

E-tjänster för dig som vill automatisera processer och få mer tid över till komplexa ärenden och verksamhetsutveckling. Med MinutGT tar du klivit in i den automatiserade tidsåldern.

Nya versioner av LV och LTF på gång under hösten

Här lägger vi stort fokus på förbättrad användarvänlighet, lagkrav och mer automatisering av flöden.

Ta del av alla årets nyheter på Kommunträffen

Det blir två hela dagar med ett fullspäckat schema för dig som arbetar inom gata, mark och trafik. Vi går ner på djupet kring ovan nämnda nyheter och vill gärna diskutera dem med dig.

Anmälan till Kommunträffen bör göras senast den 30 juni för att du ska garanteras ett hotellrum.

Glad sommar från oss i GTM-gänget!

Vill du veta mer?

Michael Hallgren, Produktägare för LV och LTF,
michael.hallgren@sokigo.com eller 08- 404 31 76.

Daniel Mattsson, Produktägare för Mark, Gata och Lekplatskollen,
daniel.mattsson@sokigo.com eller 0250- 308 89.

Aris Kolovos, Affärsansvarig,
aris.kolovos@sokigo.com eller 031-339 47 42.