Flex VA-teamet önskar dig en glad sommar och en skön semester!

Våren har varit intensiv för oss i och med utvecklingen av den nya plattformen Flex. Den första versionen av Flex VA är släppt och levererad till 2 kommuner som båda har kommit igång och kör på för fullt.

Vi känner i och med den nya plattformen att vi har nått en milstolpe med nya möjligheter tack vare ny teknik. Plattformen är skalbar för att kunna möta behoven hos kommunens VA-verksamhet. Lösningen integrerar även mot andra Sokigo-system inom kommunen som exempelvis FIR/KID, CSM, TopoDirekt, GeoDirekt, DialogDirekt och Nova.

Flex är en öppen plattform och kommunen kan själv välja sitt favorit verktyg då funktionerna utvecklas direkt i databasen. Dessutom blir framdriften på nyutveckling cirka 5 gånger normalhastighet. Detta ger ett bra utgångsläge inför hösten, och kommande år, att tillgodose kommunens behov av ny funktionalitet inom VA-verksamheten.

Vi har i denna release, utöver grundfunktionalitet, bland annat tagit fram:

  • Dashboards som används för att visualisera information från Flex-databasen
  • Riskledningar för rotinträngning baserat på träd i Flex Park
  • Behörighet baserat på område, tidsintervall samt flödestyp
  • 3D-redigering av VA-nätet

Vill du veta mer? Hör gärna av dig så ordnar vi en genomgång av det nya VA-systemet Flex VA!

Organisationen kan växa med Flex då flera verksamheter kan köra på samma plattform/databas. För mer information läs gärna om Flex Grund på vår hemsida.

Ha en fin sommar!🌞