En hälsning på vägen mot helgerna

Innan du förhoppningsvis har möjlighet att logga ut för lite välförtjänt återhämtning vill vi skicka dig en hälsning och sammanfatta året som gått.

Snart läggs 2023 till handlingarna – ett år som för många av oss påvisat behoven av struktur, ordning och reda. Möjligheten att fatta rätt beslut underlättas av ett korrekt underlag och där ser vi en direkt nytta med digitaliseringen. För oss på Sokigo har året även medfört ett ökat fokus på klimatmålen och vi har arbetat aktivt med att säkerställa att våra lösningar ska verka för att nå de fastlagda målen.

Höjdpunkter från 2023

Innan sommaren påbörjades övergången till LV6 i samarbete med tre av våra kommunpartners som alla varit till stor hjälp under processen. Stort tack till Katrineholm, Partille och Skövde!

Redan i början av augusti var vi på banan igen och kunde bekräfta att stödet för reglering av långa fordon över 34,5 meter fanns färdigt för beställning. Under hösten som följde fortsatte uppgraderingsprocessen och ytterligare kommuner använde nu version 6.0.1 av både LV och LTF.

Vad har vi att vänta under 2024?

Något att se fram emot under nästa år är att NVDB kommer att gå över till sin nya moderniserade plattform. Det kommer i sin tur underlätta våra användare som i och med detta kommer att ha samma förutsättningar och möjligheter som NVDB.

Dessutom kommer 2024 från Sokigos sida innebära en fortsatt satsning på det digitala gaturummet där målsättningen är att alla våra användare ska nyttja vår moderniserade plattform LV6. Under arbetet ska hållbarheten följa som en röd tråd i allt vi gör. Håll utkik – vi kommer att bjuda in till webinar där vi visar de möjligheter och nyttor som LV6 kan erbjuda dig och din organisation.

Vi ses snart igen!

En vänlig påminnelse till dig som ska ut på vägarna – ta din tid, tanka bilen med såväl drivmedel som spolarvätska och håll avstånd med en lätt fot på gaspedalen så ses vi snart igen under 2024.

Vi önskar dig en fin ledighet med lugn och ro!
Varma hälsningar från hela gänget inom Trafik och gata