4 spännande nyheter i ArcGIS Urban!

ArcGIS Urban är modelleringsverktyget som på ett unikt sätt bidrar till att utveckla kommunal verksamhet inom fysisk planering. Låt oss presentera fyra spännande nyheter i den senaste releasen och hur du kan nyttja dem för att underlätta ditt arbete.

Skapa exakta volymer när du skissar med ny funktionalitet

Den nya funktionaliteten för att skissa gör det möjligt för dig att ange exakt avstånd och vinkel för ytan eller volymen du skapar – bara genom att klicka på tangenten TAB! Precis som innan kan du också snappa mot objekt skapade i ArcGIS Urban samt få indikation på när du skapar ett parallellt eller vinkelrätt segment. Detta är möjligt både när du skapar ett område för plan eller Projekt, men även för fastigheter, volymer och användningsytor i en plan samt för volymer, ytor och exempelvis träd i ett projekt. På detta sätt får du full kontroll över dina skisser och kan skapa scenarier av god kvalitet för analys och visualisering.

Smart redigering av användningsytor

Du kan nu applicera en specifik användning för en fastighet. Denna typ av användning kommer att anpassas om du sedan adderar en byggnad – det vill säga arean för byggnadsavtrycket kommer att räknas bort. Detta gör ditt arbete smidigare och säkerställer korrekt statistik av mätvärden, till exempel om du vill beräkna arean för användning ”Park” som omger byggnaden.

Visa framtida höjdmodell för varje scenario

En efterlängtad nyhet är att du nu kan addera ett eget höjdlager för ett enskilt scenario – till exempel för att på ett tydligt sätt kommunicera hur marken kommer att förändras vid ett nytt utvecklingsprojekt, där marken ska höjas eller jämnas ut. Redigera er höjdmodell i ArcGIS CityEngine, där du kan synka den direkt till ArcGIS Urban på ett smidigt sätt, eller i ArcGIS Pro där du publicerar ditt nya höjdlager.

Smidigare visualisering av användningsytor, fastigheter och kontextlager

Ytor och volymer som du skapar i ArcGIS Urban samt fastigheter visas nu alltid över de kontextlager du lägger till i ett scenario, såsom en georefererad illustrationsplan eller liknande. Något som ger både en ökad tydlighet och bättre kommunikation, vilket säkerställer att medborgare och beslutsfattare får den bästa möjliga informationen.

Här kan du ta del av Esri Inc’s Release Notes (sidan är på engelska)