TJÄNSTER I MOBILEN

Låt dina kunder utföra sina ärenden via mobilen och surfplattan

Att kunna utföra sin ärenden i mobilen är en självklarhet för de flesta och detta har vi tagit fasta på. Abous mobilplattform har en mängd olika funktioner som användaren kan nyttja, antingen som komplement eller istället för Automatens webbgränssnitt. Din organisation kan till exempel förlänga e-tjänsterna som finns i Automaten till mobilen. Vi använder mobilens inbyggda funktionalitet såsom kamera och GPS. Allt utifrån användarnas behov och förutsättningar som pekar på att fler och fler använder sin smartphone eller surfplatta istället för datorn.

Läs mer

Utnyttja mobilens funktionalitet när det passar
Genom att använda mobilens egna funktionalitet, såsom GPS och kamera, kan tjänsterna göras än mer automatiska och lättanvända för användarna.
Vi har valt att blanda mobilanpassade webbsidor och rena appar så att våra kunder får maximal möjlighet till att skräddarsy sin egen version av en app.

Välj moduler och skala upp efterhand
Med Abous modulbaserade app-plattform går det att välja en eller flera moduler – inte mer eller mindre än det man behöver. Kunden bestämmer vilka moduler som skall finnas tillgängliga för användaren och användaren kan sen själv anpassa applikationen efter sina behov genom att stänga av och gömma moduler. Listan med tillgängliga moduler byggs på och delas av Abous kunder allt eftersom de byggs.

MODULER

E-TJÄNSTERNA I MOBILEN

Modulen speglar de e-tjänster som organisationen har i sin e-tjänstplattform, Abou, direkt i appen. Denna modul är perfekt för enklare ärenden som användaren snabbt vill kunna utföra utan att behöva gå in på sin dator. Med Mobilt BankID kan kunden även utföra ärenden som kräver identifiering.

FELANMÄLAN

En specialanpassad modul för att enkelt skicka felanmälningar via kundens e-tjänst för felanmälan. Här används verkligen mobilens funktioner för att förenkla för användaren. Till exempel genom att automatiskt utläsa var felet finns kan antalet steg för inskickande av ett ärende minimeras.

ANLÄGGNINGSINFORMATION

I den här modulen kan användaren, med hjälp av sin kartposition, söka efter speciella platser inom verksamheten. Det kan vara allt från fritidsgårdar till kyrkor, återvinningscentraler, butiker eller bankomater. Det går sedan enkelt att publicera och marknadsföra händelser och specialevenemang för användarna med hjälp av notiser.

RSS- FLÖDE

Koppla på ett valt RSS-flöde till exempel från den egna webben. Användaren kan då läsa nyheterna i modulen inuti appen och klicka sig vidare till den webb där nyheterna finns.

TYCK TILL!

Denna modul ger dina kunder möjlighet att uttrycka sin åsikt och din organisation en möjlighet att ta del av kundernas åsikter och använda den i förbättringsarbetet. Beröm, förslag och klagomål är exempel på kategorier man kan använda i modulen. Funktionaliteten liknar den i Felanmälan-modulen där användaren kan ange sin plats via mobilens GPS och ta ett kort.

Produktägare

Maria Lidholm

Telefon 08- 470 75 10
Mail maria.lidholm@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 30 juni, 2017.