SOLEN

Solen är ett system baserat på MapInfo som gör det lätt att administrera och sprida geografisk information och verksamhetsintegrationer till organisationens användare.

Solen är en produktfamilj av olika grundsystem med moduler samt riktade verksamhetsapplikationer för att administrera och sprida GIS funktioner, geografisk information och verksamhetsintegrationer genom hela organisationen.

Läs mer

För vem?
Solen riktar sig till både administratörer och användare som vill ha ett smidigt sätt att administrera och sprida GIS  i organisationen. Systemet har färdiga integrationer mot de flesta verksamhetssystem, fastighets- och befolkningssystem, ruttplanering mm.

Du kan använda Solen i riktade applikationer som Skolskjuts och Orbit.

Varför Solen?
Solen distribuerar kart- och registerdata på ett enkelt, kontrollerat och effektivt sätt till en hel verksamhet. Det inbyggda behörighetssystemet kontrollerar användarnas tillgång till data och funktioner. Som användare får du en skräddarsydd GIS-miljö anpassad för sina arbetsuppgifter.

Att använda Solen
Med verktyget Solen Administration administreras hela Solenkonceptet och dess tilläggsmoduler. Solens administratör ansvarar för att förse övriga användare med kart- och registerdata. Administrationsprogrammet lagrar all information i en Metadatabas. I den lagras uppgifter om kartor, användarrättigheter, aktualitet, ursprung m.m.

I Solens klientprogram Solen Pro och SolenX får du rättigheter till de kartor, register och sökningar. Enbart de knappar, menyer, sökningar, rapporter och utskriftsmallar som du behöver visas.

Print Friendly, PDF & Email
Ladda ner (Kräver inloggning)KurssidaSupport

TEKNISK INFORMATION SOLEN

Aktuell version: Solen 6.7
Systemkrav: PDF

KONTAKT
Affärsansvarig

Greger Hellman

Telefon 026 – 54 66 47
Mail greger.hellman@sokigo.com

Sidan uppdaterades den 24 februari, 2020.