LTF

Vårt system LTF effektiviserar trafikingenjörernas arbete med lokala trafikföreskrifter. Om du är trafikingenjör och ansvarar för kommunens myndighetsutövning behöver du förmodligen ett effektivt verktyg som gör hela arbetsprocessen enklare. Från att förbereda och skriva föreskrifter till att med en enkel knapptryckning publicera dem på STFS.

LTF är Sveriges mest använda verksamhetssystem som samlar kommunens alla beslut på ett enda ställe. Det gör myndighetsutövningen smidig och effektiv.

Läs mer

För vem?
Systemet är för dig som är trafikingenjör och ansvarar för kommunens lokala trafikföreskrifter.

Varför LTF?
Trafikreglering är ett ansvar som ligger på kommunen. Utifrån lagar och regler är uppgiften att hjälpa medborgarna att ta sig fram i kommunen. Det är ett stort och viktigt ansvar och det är viktigt att det blir rätt.

Med hjälp av Sokigos LTF-system lotsas du steg för steg genom processen att skapa dessa beslut, så kallade lokala trafikföreskrifter. Du väljer vilken typ av föreskrift som ska skrivas, t.ex. en reglering av parkering och var den ska gälla.

Du får hjälp av systemet med vilka lagrum och formuleringar som faktiskt är giltiga för just den typ av föreskrift som du vill skriva. Genom att koppla en kartbild till föreskriften gör du det tydligt att förstå var i kommunen beslutet faktiskt gäller.

I och med att du kopplar föreskriften till vägnätet bidrar du dessutom till att informationen i föreskriften skapar stor samhällsnytta. Lite förenklat kan man säga att kommunen bidrar till att vi får korrekt information i de olika appar för vägvisning som vi alla använder mer eller mindre dagligen. I ett större perspektiv bidrar du till ett smartare och effektivare nyttjande av vårt vägnät. Dessutom bidrar du genom att använda LTF till minskad miljöpåverkan.

Med de avancerade sökfunktionerna i LTF kan du enkelt ta fram statistik och underlag för dina föreskrifter. Du kan t.ex. söka fram hur många parkeringsplatser det finns inom ett visst område eller hur många handikapplatser det finns i närheten av vissa affärer eller viktiga samhällsfunktioner.

Att använda LTF

 • Du får färdiga mallar med lagrum, fraser och formuleringar, vilket gör det lättare att skriva trafikregler.
 • Det är smidigt att publicera en godkänd föreskrift på STFS.
 • Det är lätt att ta fram statistik och underlag med hjälp av sökfunktioner.

Väx vidare!
Genom gränssnittet, LTF-api, kan du publicera information från föreskrifterna både i kartor och som sökbara alternativ. Det gör att det blir lättare för kommunens kundcenter att hjälpa medborgarna i frågor om vägar och trafik.

Print Friendly, PDF & Email
Ladda ner (Kräver inloggning)KurssidaSupport

TEKNISK INFORMATION LTF

Aktuell version: LTF 4.1
Systemkrav: PDF

PRODUKTNYHETER
 • Sommarhälsning från LV, LTF, Gata och Mark

  Sommarledigheten står för dörren och vi är nog många som ser fram emot att få ta lite ledigt och hämta andan. Samtidigt så är det mycket nytt på gång inför hösten för oss som jobbar inom området GTM (Gata, Trafik och Mark). Nu släpper...

 • Julhälsning från LV, LTF och Gata-gänget

  Tack för ett fantastiskt år! Ännu ett år har gått och det är säkert flera av er som flitigt försöker hinna med så mycket som möjligt innan det snart är dags att ta långledigt. För oss på Sokigo har det varit ett mycket spännande år.....

 • Höstnyheter för LTF

  Nu börjar de flesta komma tillbaka från semestrarna, utvilade och redo för höstens utmaningar. LTF-kurs den 19-20 september Inför hösten så kan det vara bra att fundera över utbildningsbehovet. Du kanske har fått nya kollegor som kan behöva...

KONTAKT
Bild på Michael Hallgren
Produktägare

Michael Hallgren

Telefon 08- 404 31 76
Mail michael.hallgren@sokigo.com

Affärsansvarig

Aris Kolovos

Telefon 031-339 47 42
Mail aris.kolovos@sokigo.com

REFERENSGRUPP LTF

Referensgrupp LTF
Antonia Fransson, Göteborgs Stad
Joel Jönsson, Malmö Stad
Jessica Danielsson, Stockholms Stad
Elisabeth Bringsäter, Simrishamns kommun
Martin Björklund, Lidköpings kommun

Sidan uppdaterades den 16 april, 2019.